Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ChlebChleb kukurydziany

Czas przygotowywania: 3 godziny

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mąka pszenna 270 g
Mąka kukurydziana 110 g
Cukier 10 g
Sól 5 g
Drożdże 5 g
Mleko 50 ml
Olej roślinny 30 ml
Woda (ciepła) 160 ml

Sposób przygotowywania

1

Mąkę kukurydzianą i pszenną, cukier, sól, drożdże włożyć do oddzielnego naczynia i wymieszać. Cały czas mieszając, wlać do mieszanki mącznej mleko, olej roślinny (40 ml) i wodę. Zagnieść ciasto. Misę multicookera wysmarować masłem (10 ml) i włożyć do niej ciasto. Zamknąć pokrywę.

2

Ustawić program „JOGURT”, czas przygotowywania 1 godz. Wcisnąć przycisk „START”. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „ODGRZEWANIE / ANULUJ”. Następnie ustawić program „WYPIEKANIE”, czas przygotowywania 2 godziny Wcisnąć przycisk „START”.

3

Godzinę przed zakończeniem pieczenia otworzyć pokrywę i przewrócić chleb. Zamknąć pokrywę. Piec do zakończenia pracy programu. Przygotowany chleb wyłożyć z misy i odstawić do wystygnięcia na ok. 20 minut

.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!