Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ChlebChleb bezglutenowy na mleku

Czas przygotowywania: 2 godziny 30 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mleko 300 ml
Jaja 2 szt.
Mąka gryczana 100 g
Mąka kukurydziana 100 g
Mąka ryżowa 150 g
Cukier 15 g
Sól 4 g
Soda 2 g
Drożdże suche 5 g

Sposób przygotowywania

1

W ciepłym mleku rozpuścić drożdże. Umieścić w naczyniu składniki w następującej kolejności: mleko z drożdżami, cukier, sól, soda, dodać pozostałe składniki i mieszać do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.

2

Zdjąć zawór wypuszczania pary.

3

Misę multicookera wysmarować olejem i włożyć do niej ciasto, wyrównać.

4

Ustawić program BREAD, czas przygotowywania – 2 godziny 30 minut. Wcisnąć przycisk START.

5

45 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę i delikatnie przewrócić chleb. Zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!