Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaCausa

Czas przygotowywania: 40 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Tuńczyk konserwowy 200 g
Ziemniaki 1 kg
Cebula 200 g
Groszek konserwowy 200 g
Ogórki kiszone 140 g
Majonez 70 g
Oliwki 30 g
Jajko kurze ugotowane (białko) 1 szt.
Olej 30 ml
Sok z cytryny 60 ml
Woda 2 l
Kurkuma 3 g
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Ziemniaki pokroić w kosteczkę o wielkości 2 cm. Białka zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Ogórki kiszone, tuńczyka, cebulę posiekać nożem i w oddzielnym naczyniu wymieszać z majonezem.

2

Do misy multicookera włożyć ziemniaki i zalać wodą. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „BOIL”, czas gotowania ustawić na 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start”.

3

Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowe ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do ziemniaków dodać sok cytrynowy, olej, kurkumę, sól i przyprawy, dokładnie wymieszać.

4

Masę ziemniaczaną podzielić na dwie części. Jedną część wyłożyć w postaci cienkiej warstwy na płaską powierzchnię. Na masę ziemniaczaną wyłożyć masę z tuńczykiem i nakryć drugą warstwą masy ziemniaczanej.

5

Otrzymane danie pokroić na proporcjonalne kawałki i ozdobić białkiem z jajka, oliwkami i zielonym groszkiem.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!