Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaCasquinha de siri

Czas przygotowywania: 25 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Mięso z kraba 500 g
Pomidory 150 g
Cebula 100 g
Parmezan 50 g
Mleczko kokosowe 100 ml
Oliwa z oliwek 20 ml
Natka pietruszki 10 g
Czosnek 4 g
Oliwa dende 20 ml
Sól
Przyprawy

Sposób przygotowywania

1

Pomidory obrać ze skóry i gniazd nasiennych, pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Mięso z kraba, cebulę i pietruszkę posiekać nożem. Parmezan zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.

2

Do misy multicookera wlać oliwę z oliwek, cebulę i czosnek. Wybrać program SMAŻENIE, czas smażenia 5 minut. Wcisnąć przycisk Start. Smażyć przy otwartej pokrywie do zakończenia pracy programu, co pewien czas mieszając.

3

Wcisnąć przycisk Odgrzewanie/Anuluj.

4

Do misy multicookera włożyć mięso z kraba i pomidory, olej dende (olej palmowy) i wymieszać. Zamknąć pokrywę.

5

Wybrać program DUSZENIE, czas duszenia 20 minut. Wcisnąć przycisk Start.

6

5 min. przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, wlać mleczko kokosowe, dodać sól, przyprawy, natkę pietruszki, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

7

Dusić do zakończenia pracy programu. Gotową mieszaninę przełożyć do foremek w kształcie muszelek i posypać z wierzchu startym parmezanem.

!

Olej palmowy można zastąpić olejem z orzeszków ziemnych lub oliwą.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!