Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


ZupyBarszcz

Czas przygotowywania: 1 godz.

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Buraki 1 kg (7-8 szt.)
Jabłka 250 g (2 szt.)
Marchew 50 g (1 średnia szt.)
Pietruszka (korzeń) 30 g (1 mała szt.)
Czosnek 25 g (5 ząbków)
Seler (łodyga) 10 g (kawałek do smaku)
Cukier 50 g (5 łyżek)
Majeranek 15 g (1,5 łyżki)
Liść laurowy 5 szt.
Ziele angielskie 3 ziarna
Pieprz 2, 5 g ( ½ łyżeczki)
Sól 15 g (1 łyżka)
Ocet 10 ml (1 łyżka)
Woda 1,2 l (4,5 szklanki)

Sposób przygotowywania

1

Jabłka i jarzyny (oprócz czosnku) pokroić w paski 0,5х3 cm. Czosnek posiekać nożem. Włożyć warzywa i jabłka do misy multicookera, zalać wodą, dodać sól, majeranek, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, wymieszać. Zamknąć pokrywę.

2

Nastawić program „ZUPA”, czas przygotowywania – 1 godzina. Nacisnąć przycisk „START”.

3

10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać ocet i cukier, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

!

Porada: Zupę można ozdobić listkiem pietruszki.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!