Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


Drugie daniaKaczka w miodzie

Czas przygotowywania: 1 godz. 15 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Kaczka tuszka 1 kg
Pomarańcza 250 g
Miód 60 g
Przyprawa do dań z drobiu 25 g
Sok z pomarańczy 150 ml
Olej roślinny 100 ml
Woda 250 ml
Sól

Sposób przygotowywania

1

Pomarańcze obrać, oczyścić i rozdzielić na cząstki. W oddzielnym naczyniu wymieszać miód z sokiem z pomarańczy.

2

Kaczkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, usunąć zbędne elementy. Następnie kaczkę natrzeć przyprawami i solą, nadziać cząstkami pomarańczy i spiąć wykałaczkami. Kaczkę wysmarować mieszaniną miodową.

3

Do misy multicookera wlać olej, włożyć kaczkę grzbietem do dołu. Wybrać program „SMAŻENIE”, czas smażenia 15 min. Wcisnąć przycisk „Start”. Smażyć do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas obracając kaczkę.

4

Wcisnąć przyciski „Anuluj”. Do naczynia z pozostałą mieszaniną miodową wlać wodę, zamieszać i przelać do misy multicookera. Zamknąć pokrywę. Wybrać program „DUSZENIE”, czas duszenia 1 godz. Wcisnąć przycisk „Start”. Dusić do zakończenia pracy programu.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!