Ryba smażona z sałatką z fasoli • przepis • składniki • przygotowanie
Sałatka z dwoma rodzajami fasoli i aromatycznymi przyprawami doskonale podkreśla smak smażonego łupacza.

Czas przygotowania
60 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY SAŁATKĘ
Zieloną fasolkę oczyszczamy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez 12-15 minut. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osączamy. Czerwoną fasolę odcedzamy na sitku, opłukujemy i osączamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju przez 1-2 minuty aż do zeszklenia. Dodajemy ziarna gorczycy i kolendrę, smażymy razem przez 1-2 minuty. Doprawiamy octem, cukrem, solą i pieprzem cayenne. Mieszamy z oboma rodzajami fasoli. Marynujemy przez 1 godzinę. Pomidory oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy przed podaniem do sałaty, mieszamy i doprawiamy do smaku.
PRZYGOTOWUJEMY RYBĘ
Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Mieszamy z pozostałymi przyprawami i przekładamy na płaski talerz. Masło roztapiamy, przelewamy na drugi talerz i studzimy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1920,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
480,1 kcal
Tłuszcz
23 g
Węglowodany
33,8 g
Błonnik
38 g
Białko
38 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kanapka z pastrami
Sprawdź, jak smakuje klasyk przekąsek w stylu nowojorskim: club sandwich, kanapka z pastrami! Dzięki przepisowi Karola wszystkie jej warstwy złożą się na niepowtarzalny smak!

Sernik waniliowo-dyniowy
To ciasto ma w sobie wszystko: doskonały smak i wyjątkowy wygląd. Zrobi furorę wśród Twoich gości, a Ty z pewnością usłyszysz prośbę o dokładkę!

Golonka w kapuście
Golonka duszona w kapuście to prawdziwa perełka kuchni tradycyjnej, którą bez problemu przyrządzisz w zaciszu swojej kuchni. Miękkie, soczyste mięso, idealnie komponujące się z lekko kwaśną kapustą, to połączenie, które od lat cieszy się uznaniem w polskich domach. Odkryj nasz pyszny sposób na golonkę w kapuście!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Roladki z indyka z warzywami i ryżem
Delikatne mięso, lekki warzywny sos i pożywny ryż – wystarczy kilka składników i przepyszny obiad gotowy! Spróbuj!

Kruche ciasto ze śliwkami
Jesień to czas, w którym dojrzewają drzewka owocowe, a przetwory i desery z udziałem owoców królują na naszych stołach. Jednym z chętniej przygotowywanych deserów jest ciasto kruche z soczystą śliwką. W jaki sposób przygotować to pyszne ciasto? Dowiesz się już za chwilę!

Lizaki czekoladowo-truskawkowe
Czekolada i truskawki to duet doskonały! Połącz je w słodki deser dzięki przepisowi Pawła na lizaki czekoladowo-truskawkowe. Smakują każdemu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Rogaliki z ciasta francuskiego
Croissanty to francuskie rogaliki, które stały się symbolem tego kraju. Złociste, kruche rogaliki cieszą się uznaniem na całym świecie — można je spotkać w kawiarniach, restauracjach, a także marketach. Własnoręczne przygotowanie croissantów to nie lada sztuka. Jak je zrobić? Poznaj nasz sposób! A jeśli nie masz czasu na samodzielne przygotowanie ciasta, zrób rogaliki z gotowym ciastem francuskim!

Tymiankowe pulpety w sosie pomidorowym z masłem orzechowym, podawane z hash browns
Każdy kraj ma swoje pulpeciki, Amerykanie także. Oczywiście nie mogło w nich zabraknąć masła orzechowego...

Paupiette z indyka nadziewane ricottą i pieczarkami z pieczoną papryką, winogronem i oliwkami
Czy wiesz, jak Francuzi przygotowują zrazy? Zaraz wszystko będzie jasne. Szykuj się na smakowitą niespodziankę.