Pinsa à la panini • przepis • składniki • przygotowanie
Kanapka we włoskim stylu na ciepło, pełna warzyw, ciągnącej się burraty i pysznej mortadeli. Poświęć kilkanaście minut i ciesz się pinsą à la panini!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 1
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODPIEKAMY PINSĘ
Pinsę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpiekamy przez ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 220°C.
SKŁADAMY PANINO
Suszone pomidory i oliwki kroimy na mniejsze kawałki. Podpieczoną pinsę przekrawamy w poprzek na pół i obie połowy smarujemy sosem pomidorowym. Na jedną połowę nakładamy rukolę, mortadelę, suszone pomidory, oliwki i burratę. Kanapkę przykrywamy drugą połową pinsy.
PODPIEKAMY PANINO NA PATELNI
Gotową kanapkę podpiekamy na suchej patelni, z obu stron, aby była jeszcze bardziej chrupiąca.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1361,1 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
1361,1 kcal
Tłuszcz
60,3 g
Węglowodany
149,1 g
Błonnik
8,1 g
Białko
51,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron z kurkami
Szukasz pomysłu na szybkie i łatwe w wykonaniu danie? Wypróbuj przepis Darii na makaron z kurkami, szpinakiem i aromatyczną szałwią!

Bezy z marakują
Mini bezy doskonale smakują z kremem owocowym z dodatkiem kiwi, marakui i świeżej mięty!

Pieczona feta pasta z TikToka
To niezwykłe połączenie fety i makaronu zaskoczy Cię wyjątkowym smakiem! Tę pastę przygotujesz w bardzo prosty sposób. Idealnie sprawdzi się jako danie na obiad lub kolację!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z pęczaku i tuńczyka
Pyszna i szybka sałatka, którą przygotujesz w 15 minut! Sprawdź przepis Karola na wykorzystanie kaszy pęczak w kuchni.

Hot dogi z grilla
Hot dogi dla głodomorów i nie tylko. Polecamy szybką i smaczną kanapkę!

Pieczony kurczak w jogurcie
Aromatyczny i delikatny, dzięki marynacie jogurtowej, kurczak z suszonymi pomidorami to pomysł na obiad, który zachwyci każdego, kto go spróbuje. Sprawdź, jaki jest prosty w przygotowaniu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tartichèvre (gratin z ziemniaków z kozim serem)
Wyborna, bardzo aromatyczna zapiekanka. Prawdziwy francuski przysmak, który wyczarujesz z kilku prostych składników.

Ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami
Szukasz pomysłu na proste ciasteczka z kilku składników? Dłużej nie musisz! Wypróbuj przepis na ciasteczka orkiszowo-owsiane z żurawinami.

Wegański tatar
W pełni roślinna odsłona tej klasycznie mięsnej przystawki poleca się wszystkim, którzy nie boją się kulinarnych eksperymentów! Sprawdź, jak przygotować wegański tatar, wykorzystując przepis Kingi!