Pak choi z jajkiem i wędzonym łososiem • przepis • składniki • przygotowanie
Zobacz, jak przygotować kapustę pak choi! Grillowana lub gotowana z dodatkiem jaj i wędzonego łososia zachwyci każdego amatora azjatyckiej kuchni!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
KROIMY OGÓRKA I JAJKA
Kapustę gotujemy na parze przez około 6 minut lub podsmażamy na patelni grillowej, aż liście zmiękną. Następnie przekładamy na półmisek. Jajka ugotowane na twardo kroimy na ćwiartki, z łososia formujemy małe gniazdka, a ogórka kroimy w cienkie słupki. Wszystkie składniki dodajemy do kapusty.
PRZYGOTOWUJEMY SOS
W misce przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z posiekanym koperkiem, odrobiną cukru i sokiem z limonki. Sosem polewamy każdą połówkę kapusty, a następnie dekorujemy sezamem podprażonym na suchej patelni i posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
944,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
157,4 kcal
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
10,4 g
Błonnik
15 g
Białko
15 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Makaron dan dan
Niezwykle prosty w przygotowaniu i pełen smaku makaron dan dan, czyli danie inspirowane kuchnią chińską. To pyszny pomysł na szybki obiad w azjatyckim stylu, z lekko orzechowym posmakiem!

Sałatka z awokado i tuńczyka
Rewelacyjny pomysł na zdrową przekąskę nie tylko dla tych na diecie! Ekspresowa sałatka z tuńczykiem i awokado.

Buddha bowl z kaszą bulgur, falafelem i ajwarem
Jaki jest buddha bowl? Pełen świeżych warzyw, aromatycznych dodatków i smaku! Podejmij się przygotowania go i poznaj nowy, świetny pomysł na lunch do pracy.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Serowe bułeczki z airfryera
Puszyste, delikatne i z dodatkiem aromatycznego sera cheddar – takie są serowe bułeczki z airfryera. Przygotuj je wg tego przepisu, aby cieszyć się wyjątkowym smakiem domowego pieczywa.

Kalafiorowa zupa krem
Zupa na dziś? Krem z kalafiora! Przygotujesz go w prosty sposób i to zaledwie w 30 minut!

Łosoś w glazurze miodowo-sojowej z chrupiącymi szparagami
Delikatny i aromatyczny dzięki wyjątkowej glazurze łosoś z chrupiącymi szparagami. To pachnące cytryną, sosem sojowym i imbirem danie, które z pewnością trafi do cotygodniowego menu.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Czekoladowa miska smoothie i ciastka owsiane – lunchbox na słodko
Czekoladowe smoothie i domowe ciastka owsiane, to śniadanie, które doda Twojemu dziecku energii do nauki i zdobywania świata! Przekonaj się jakie to proste!

Tatar z łososia
Oryginalny pomysł na wędzonego łososia – delikatny tatar podany z marynowanymi grzybkami, chrzanem i sosem sojowym.

Torcik à la burrito
Apetyczny farsz z mięsa mielonego z dodatkiem fasoli, kukurydzy i aromatycznych przypraw zapieczony z serem w formie torcika to zaskakująco pyszna odsłona burrito.