Owocowe smoothie bowl • przepis • składniki • przygotowanie
Owocowe smoothie bowl świetnie sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, czy podczas spotkania z przyjaciółmi.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
Przygotuj blender tarkę 4 miseczki
MIKSUJEMY SKŁADNIKI SMOOTHIE DO
KIELICHA BLENDERA WLEWAMY NAPÓJ MIGDAŁOWY, DODAJEMY CYNAMON, POŁOWĘ BORÓWEK, BANANY I TRUSKAWKI.
CAŁOŚĆ MIKSUJEMY DO UZYSKANIA GŁADKIEJ KONSYSTENCJI.
DODAJEMY NASIONA CHIA I MIESZAMY.
SMOOTHIE PRZELEWAMY DO MISECZEK I WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 2 GODZINY.
OZDABIAMY OWOCAMI I ORZECHAMI
Na suchej patelni podprażamy osobno orzechy nerkowca i migdały.
Pitaję kroimy w plasterki.
Miseczki ze smoothie dekorujemy pozostałymi świeżymi i suszonymi owocami oraz orzechami.
Przyozdabiamy listkami mięty i skórką z pomarańczy.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1434,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
358,7 kcal
Tłuszcz
9,5 g
Węglowodany
66,8 g
Błonnik
5,8 g
Białko
5,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pieczona makrela w chlebku pita
Masz ochotę na wyjątkową przekąskę w adriatyckim stylu? Pieczona makrela na chlebku pita z ajwarem, zielonym ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi sprawdzi się idealnie.

Sałatka z brukselki
Mała brukselka, wiele możliwości! Tym razem nie gotowana, a chrupiąca – na surowo. Wykorzystaj to pyszne warzywo, by przygotować sałatkę z wyjątkowym dressingiem.

Ostre paluszki dyniowe z dipem
Paluszki z dyni? To nasza propozycja wytrawnej przekąski. Podaj je z pysznym dipem i zaskocz swoich gości smakowitym połączeniem.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Sałatka z bobem i cykorią
Szybka letnia sałatka z sezonową cykorią, bobem, rzodkiewkami i ich liśćmi – wypróbuj przepis Kingi Paruzel!

Marynata grillowa do wieprzowiny
Wypróbuj nasz przepis i podkręć smak wieprzowiny z grilla smakowitą marynatą! To naprawdę proste!

Faszerowane pieczarki z sosem tatarskim
Szpinakowy farsz z gorgonzolą, chrupiące pieczarki i sos tatarski – oto składniki idealnej przekąski, którą przygotujesz według przepisu Karola!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Chutney z pomidorów i mango
Zamknięty w słoikach orientalny chutney łączący aromat chili, kolendry i gorczycy ze słodkim smakiem mango i pomidorów.

Makaron z porem i pesto z orzechów włoskich
Szybkie w wykonaniu danie na każdą okazję – łatwy makaron z porem i pesto z orzechów włoskich!

Chinkali z mięsem
Specjał kuchni gruzińskiej w Twojej kuchni! Wypróbuj przepis Kingi Paruzel na pyszne pierożki chinkali nadziewane aromatycznym mięsem z kolendrą!