Kokosowe pancakes bez glutenu • przepis • składniki • przygotowanie
Bezglutenowa wersja placuszków inspirowanych Ameryką – spróbuj kokosowych pancakes, które przygotujesz według przepisu Kingi!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 6
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZESIEWAMY SUCHE SKŁADNIKI CIASTA
Suche składniki ciasta przesiewamy do miski.
ŁĄCZYMY MOKRE SKŁADNIKI CIASTA
W drugiej misce umieszczamy mokre składniki ciasta i dokładnie mieszamy, aż się połączą.
ŁĄCZYMY SUCHE I MOKRE SKŁADNIKI
Łączymy składniki z obu misek i mieszamy je do powstania gładkiej masy. Jeśli ciasto jest zbyt suche, dodajemy dodatkową łyżkę mleczka kokosowego i ponownie mieszamy. Gotowe ciasto odstawiamy na ok. 3-5 minut, by odpoczęło.
SMAŻYMY I DEKORUJEMY PANCAKES
Na rozgrzaną patelnię wlewamy ok. 2-3 łyżek ciasta. Smażymy po 3 minuty z każdej strony.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
768,6 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
128,1 kcal
Tłuszcz
9,1 g
Węglowodany
9,1 g
Błonnik
3,5 g
Białko
3,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pajęczynowe pancakes dyniowe
Wypróbuj ten świetny przepis na pancakes w kształcie pajęczyn, które w dodatku smakują dynią. Jesienne śniadania jeszcze nigdy nie były tak strasznie pyszne!

Burger z łososia
Burger z łososia podany w owsianym pieczywie fińskim, z dodatkiem aromatycznego sosu chrzanowego i sałatki z ogórka. To świetny przepis na odrobinę lżejszą wersję domowego fast foodu.

Sos belgijski
Sos belgijski to jeden ze znanych i lubianych dodatków, który podaje się do burgerów, hot dogów i innych fast foodów, chociaż najczęściej spotkać go można w roli dodatku do frytek. Jego kremowa konsystencja i intensywny smak stanowią idealne uzupełnienie dla tego popularnego dania. Jak przygotować ten banalnie prosty i niezwykle smaczny sos? Poznaj nasz przepis!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Krokiety wielkanocne
Krokiety wielkanocne to chrupiące naleśniki z pysznym farszem z białej kiełbasy, jajek i sera. Świetnie smakują z sosem czosnkowym lub chrzanowym – będą hitem świątecznego stołu!

Kuleczki z gorgonzoli i rozmarynu
Pyszna serowa przekąska z dodatkiem wina, doprawiona płatkami migdałów i rozmarynem oczaruje gości na każdym przyjęciu!

Sałatka z wędzonym tuńczykiem i makaronem kritharaki
Wyjątkowa sałatka w stylu greckim z makaronem kritharaki, aromatycznym wędzonym tuńczykiem i odświeżającym dodatkiem cytryny i świeżych ziół. Sprawdź, jak prosto ją przygotować!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Nalewka z rokitnika z pigwą
Rokitnik i pigwa doskonale nadają się do przygotowania jesiennej nalewki. Wykorzystaj przepis Pawła, by zamknąć w butelce moc tych wyjątkowych i pysznych owoców!

Wegeburger z tatarem buraczanym
Coś na grilla w wersji wegetariańskiej? Wegeburger z tatarem buraczanym! Jego smak zrobi prawdziwe show na Twoim grillu, a w dodatku przygotujesz go również na patelni!

Amerykańskie funnel cakes, czyli szybkie lane faworki
Poznaj przekąskę w stylu amerykańskim podawaną na festiwalach i jarmarkach – funnel cakes! To świetny sposób, by urozmaicić słodkie menu na tłusty czwartek!