Kokosanki • przepis • składniki • przygotowanie
Popularne ciasteczka na bazie wiórków kokosowych w dwóch odsłonach – klasycznej i czekoladowej. W obu smakują przepysznie!

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 20
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE DO MISKI,
którą umieszczamy nad garnkiem z parujacą wodą, wsypujemy cukier, cukier wanilinowy, wiórki kokosowe oraz wlewamy białko.
MIESZAMY DO MOMENTU
uzyskania gorącej jednolitej masy, następnie miskę zdejmujemy z garnka i odstawiamy do wystudzenia.
WYSTUDZONĄ MASĘ DZIELIMY
na dwie części.
DO JEDNEJ Z
nich dodajemy posiekaną czekoladę.
ZA POMOCĄ WORKA
cukierniczego wytłaczamy kokosanki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
PIECZEMY W PIEKARNIKU
przez 12-16 minut w temperaturze 170°C (z termoobiegiem) lub 180°C (bez termoobiegu).
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3036 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
303,6 kcal
Tłuszcz
17,5 g
Węglowodany
48,2 g
Błonnik
4,2 g
Białko
4,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Pączkowe bułeczki z konfiturą różano-malinową
Pączkowe bułeczki, posypane nasionami amarantusa, podane z masłem i domowej roboty konfiturą różano-malinową. Trudno znaleźć coś bardziej idealnego na niedzielne śniadanie!

Mizeria
Mizeria to klasyczny polski dodatek do obiadu, który zachwyca swoją świeżością i prostotą. Często gości na polskich stołach, zwłaszcza latem, kiedy ogórki są w najlepszej formie. Trudno jej nie lubić! Przygotuj z nami tę pyszną sałatkę i ciesz się jej wyjątkowym smakiem.

Tarta czekoladowo-kawowa z jagodami
Słodka tarta bez pieczenia? To możliwe! Zobacz, jak ją przygotować!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kiszonka orientalna
Spróbuj kiszonej kapusty w nowoczesnym wydaniu – z imbirem, sezamem i sosem sojowym!

Ciasto dyniowe według Fusialki z ciasteczkami duszkami
Miękkie, aromatyczne i z nutą cynamonu – takie jest ciasto dyniowe według Fusialki! Gwarantujemy, że to strasznie pyszne ciasto zrobi furorę wśród znajomych i rodziny, nie tylko podczas halloweenowej imprezy.

Sałatka „Zielona Bogini”
Niech talerz zazieleni się na wiosnę! Sałatka „Zielona Bogini”, którą przygotujesz wg przepisu Kingi, doda lekkości Twojemu codziennemu menu. Sprawdź, jak smakuje!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Owocowe szaszłyki
Smakowita mieszanka owoców podpieczonych na grillu w postaci szaszłyków. Podana ze słodkim sosem miodowym i orzechami.

Leczo z kurczakiem
Masz ochotę na coś pysznego, rozgrzewającego i prostego w przygotowaniu? Leczo z kurczakiem to doskonała propozycja! Pełne warzyw, lekkie, a jednocześnie sycące danie, z pewnością pokochają wszyscy domownicy. Zrób z nami leczo w niecodziennej odsłonie!

Zapiekanka z kaszy gryczanej i mięsa mielonego
Przepis na pożywną zapiekankę z kaszą, nawiązujący do włoskiej lasagne. Klasyka Italii w smacznym polskim wydaniu!