Jesienna owsianka • przepis • składniki • przygotowanie
Rozgrzewająca owsianka z dodatkiem cynamonu, idealna na jesienne śniadanie. Spróbuj, jaka jest pyszna!

Czas przygotowania
10 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE
tarkę o grubych oczkach
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do garnka wlewamy mleko i dodajemy płatki owsiane.
GOTUJEMY KILKA
minut.
DODAJEMY SIEMIĘ LNIANE
i nasiona słonecznika.
PO PRZESTUDZENIU OWSIANKI
do ok.
40°C DODAJEMY JABŁKO
i gruszkę starte na tarce.
CAŁOŚĆ PRZYPRAWIAMY CYNAMONEM
według uznania.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
355,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
355,8 kcal
Tłuszcz
13,3 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
7,8 g
Białko
11,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sernik na zimno na spodzie z korzennych ciastek
Sernik na zimno na spodzie z ciasteczek korzennych, idealny do przygotowania, kiedy do świętowania zostało naprawdę mało czasu. Świetnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań przy kawie i imprez.

Terrina serowa
Serowa terrina to niezwykła kompozycja smakowa, która zachwyci miłośników sera. Wypróbuj koniecznie!

Kremowa jajecznica z pomidorami
Jeśli należysz do miłośników bardzo delikatnej jajecznicy, ten przepis trafi na listę Twoich ulubionych! Kremowa jajecznica z pomidorami poleca się na śniadanie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Twaróg z imbirem i owocami
Doskonała porcja witamin i orzeźwienia w postaci twarogu z owocami i rozgrzewającym imbirem.

Whoopies
Whoopies to nadziewane ciasteczka w stylu amerykańskim. Przyrządź je, korzystając z przepisu na przekąskę z aromatycznym farszem.

Szaszłyki z krewetek i chleba z aioli w stylu karaibskim
Zaskakujący pomysł na grilla, czyli szaszłyki z krewetek i chleba. To eksplozja smaków, która dzięki dodatkowi aioli w stylu karaibskim i piklowanych winogron zamieni kolejne grillowanie w podróż dookoła świata!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Grillowane polędwiczki z piersi z kurczaka
Delikatne mięso w oryginalnej słodko-ostrej marynacie z dżemu brzoskwiniowego i papryczki chili. Doskonałe do sałatki!

Curry z warzywami
Niezwykle szybkie w przygotowaniu, proste i pełne warzyw – właśnie takie jest to curry z warzywami. Wypróbuj ten przepis i ciesz się niezwykłym smakiem inspirowanym kuchnią indyjską.

Okoń nilowy ze szparagami
Przygotuj wykwintne, ale łatwe danie – okonia nilowego ze szparagami w sosie maślano-winnym.