Ekspresowy krem z groszku • przepis • składniki • przygotowanie
Pomysł na błyskawiczną zupę dla zabieganych: kremowa kompozycja z zielonego groszku z dodatkiem pysznej mozzarelli!

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE GOTUJEMY GROSZEK
i dymkę z bulionem.
POZBYWAMY SIĘ DYMKI
z garnka, następnie przelewamy ugotowany groszek do blendera lub robota kuchennego i miksujemy, aż uzyskamy kremową konsystencję.
KROIMY MOZZARELLĘ I
dodajemy do zmiksowanego groszku.
MIKSUJEMY KREM, AŻ
będzie zupełnie gładki.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
gorący.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1306 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
326,5 kcal
Tłuszcz
16,9 g
Węglowodany
17,4 g
Błonnik
22,7 g
Białko
22,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Brownie z buraków
Słodko i z czekoladą? Tak! Spróbuj brownie z buraków z kokosową posypką!

Farinata z cukinią i włoskimi wędlinami
Klasyczny placek z ciecierzycy w stylu kuchni włoskiej, czyli farinata! Podana z cukinią, parmeńską szynką i salami będzie idealną przekąską na każde spotkanie ze znajomymi lub rodziną.

Zielone falafele z sosem tahini
Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku falafele doskonale smakują z sosem tahini. Wypróbuj przepis Kingi!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Pudełko kibica
Nieważne, jakiej drużynie kibicujesz, ten przepis Kingi jest dla Ciebie! Szybko i łatwo przygotujesz smaczną i pożywną przekąskę, która doskonale sprawdzi się podczas spotkań z przyjaciółmi czy rodziną. Wachlarz smaków kubełka wprawi każdego kibica w euforię!

Tarta z czerstwego pieczywa
Wyjątkowa tarta na bazie czerstwej bagietki, dzięki której w szybki i wygodny sposób przygotujesz wyśmienite danie dla rodziny lub przyjaciół. Wypróbuj przepis Pauli i wykorzystaj wczorajsze pieczywo!

Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kawa po turecku z kardamonem
Parzona w tygielku słodka kawa, która stała się symbolem kuchni bliskowschodniej. Jeśli masz możliwość, koniecznie wypróbuj ten przepis!

Omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami
Lubisz śniadania na słodko? Na pewno polubisz ten przepis! Puszysty omlet biszkoptowy z karmelizowanymi brzoskwiniami poleca się na dobry początek dnia.

Kopytka z dyni
Kopytka z dyni to danie, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnym podejściem do gotowania. Delikatna, dyniowa nuta dodaje kopytkom charakteru, czyniąc je idealnym wyborem na jesienny obiad lub kolację. Poznaj nasz przepis na aksamitne kopytka z dyni.