Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe • przepis • składniki • przygotowanie
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.

Czas przygotowania
20 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE JAJA GOTUJEMY
na twardo, studzimy, obieramy.
OSTRYM NOŻEM PRZEKRAWAMY
każde jajko wzdłuż na połówki.
WYDRĄŻAMY DELIKATNIE ŻÓŁTKA,
używając do tego celu łyżeczki do herbaty.
ŻÓŁTKA PRZEKŁADAMY DO
miski.
W MISCE ROZCIERAMY
żółtka z majonezem, chrzanem i masłem.
DODAJEMY BARDZO DROBNO
pokrojonego łososia i szczypiorek.
MIESZAMY, DODAJĄC SÓL,
pieprz i sok z cytryn y do smaku.
POŁÓWKI JAJEK NAPEŁNIAMY
masą jajeczno-łososiową, układamy na półmisku.
JAK PODAWAĆ FASZEROWANE
jaja chłodzimy, przed podaniem posypujemy siekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
834,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
208,6 kcal
Tłuszcz
15,8 g
Węglowodany
1,5 g
Błonnik
13,5 g
Białko
13,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z bagietką, malinami i dressingiem z maślanki
Dressing z maślanki? Tak, ale tylko w połączeniu z malinami, świeżą sałatką i chrupiącą bagietką.

Łupacz z salsą pomidorową
Smaczna ryba podana w towarzystwie warzyw. Wypróbuj przepis na łupacza z salsą pomidorową!

Poncz różany z truskawkami
Wykorzystaj sezon na truskawki i przyrządzaj z nich nie tylko desery, ale także napoje! Spróbuj różanego ponczu z szampanem i winem!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ostra zupa rybna z ryżem
Błyskawiczna w przygotowaniu propozycja dla wszystkich fanów orientalnych smaków – zupa z kawałkami ryby i ryżem.

Kanapka z kurczakiem
Ten pyszny farsz z kurczaka doskonale smakuje z chrupiącą bagietką i świeżymi warzywami! Wykorzystaj przepis na kanapkę z kurczakiem, by przygotować wspaniałe śniadanie lub sycący lunch.

Grillowany jeleń z pieczarkami i ziemniakami
Co wrzucić na ruszt? Zamiast tego, co zwykle, warto odkryć nowe smaki! Zrób grilla na dziko i wrzuć na ruszt mięso z jelenia z pieczarkami i ziemniakami!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Jajka faszerowane z awokado i wędzonym łososiem
Pyszne kremowe jajka z awokado, wędzonym łososiem i koperkiem to przekąska, która zaskoczy smakiem i wyglądem. Świetna opcja na każdą okazję – nie tylko na Wielkanoc!

Brioszki col tuppo w stylu sycylijskim
Puszyste, pyszne, idealne na śniadanie! Te brioszki swoją nazwę zawdzięczają kształtowi, który przypomina „tuppo”, czyli kobiecy kok. Można je podać również na deser: wypełnione lodami lub migdałową granitą.

Jabłkowy chutney z kolendrą
Przepyszny chutney z dodatkiem kolendry to niezwykle aromatyczny sos, który będzie idealnym dodatkiem do pieczonych mięs, warzyw, a nawet ryb. Sprawdź, jak prosto go przygotować!