Grillowany schab z brzoskwiniową salsą • przepis • składniki • przygotowanie
Niecodzienne połączenie cebuli, brzoskwini oraz przypraw to pyszny dodatek do kruchych kawałków mięsa z grilla.

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE CEBULĘ KROIMY
w piórka, przekładamy do miski i zalewamy bardzo zimną wodą.
PO 10 MINUTACH
wylewamy wodę, zostawiając cebulę w misce.
DO CEBULI DODAJEMY
pokrojone na plasterki brzoskwinie, miód, sok z cytryny, pieprz kajeński oraz sól i pieprz do smaku.
MISKĘ PRZYKRYWAMY FOLIĄ
spożywczą i wkładamy do lodówki na mniej więcej 1 godzinę.
SCHAB OPRÓSZAMY OSTRĄ
papryką, solą i pieprzem.
GRILLUJEMY Z DWÓCH
stron, aż mięso się zarumieni (przez mniej więcej 5-6 minut z każdej strony).
PRZEKŁADAMY NA TALERZE
i podajemy z cebulowo-brzoskwiniową salsą.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
936 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
234 kcal
Tłuszcz
9,2 g
Węglowodany
13,4 g
Błonnik
18,8 g
Białko
18,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Syrniki
Pożywne, słodkie placuszki z twarogu inspirowane kuchnią ukraińską to wspaniały pomysł na sycące śniadanie na słodko. Spróbuj, jakie są pyszne, i eksperymentuj z ulubionymi dodatkami!

Frytki z sosem serowym
Potrzebujecie przekąski dla gości albo chcecie coś przekąsić, gdy macie wolne chwile? Mamy pod ręką przepis Kingi na wyśmienite frytki z sosem serowym. Wypróbujcie i przekonajcie się, jakie to proste do przygotowania. Proste, jak te frytki!

Kremowa zupa z kalafiora
Kiedy nie ma czasu na długie godziny spędzone w kuchni, warto postawić na delikatną zupę z kalafiora z dodatkiem sera.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!

Makaron tagliatelle ze szpinakiem i łososiem
Ryba i szpinak to duet doskonały. W połączeniu z makaronem tworzy przepyszne danie, w którym rozsmakuje się każdy.

Pieczona szynka z sosem cebulowym
Pachnąca cynamonem, anyżem i karmelizowaną cebulką szynka to świetny pomysł na świąteczny obiad. Przygotuj ją i sprawdź, jak smakuje!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczony naleśnik, czyli dutch baby
Naleśniki na śniadanie? Spróbuj ich w nowej formie – pieczonej! Zachwycą Cię puszystością i delikatnością!

Tartofle Nimueny z leśnego królestwa
Przed wyruszeniem w drogę należy przygotować prowiant! Zapiekane owoce ziemi autorstwa Nimueny to sycące uzupełnienie ekwipunku każdego poszukiwacza smaku.

Makaron z zielonym pesto i dodatkami
Przepyszny i sycący makaron, który doskonale sprawdzi się jako pomysł na obiad w zabiegany dzień. Sprawdź, jak proste w przygotowaniu jest to danie!