Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
NA PATELNI ROZGRZEWAMY
oliwę z oliwek.
WKŁADAMY KIEŁBASY I
smażymy je z dwóch stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru.
KIEŁBASY PRZEKŁADAMY NA
talerz, a na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy pokrojone w półksiężyce cebule.
MIESZAMY, AŻ CEBULA
pokryje się tłuszczem, a następnie ponownie wkładamy na patelnię kiełbasy.
CAŁOŚĆ SMAŻYMY, AŻ
cebula nabierze brązowego koloru.
NA PATELNIĘ WLEWAMY
piwo i trzymamy na ogniu jeszcze 10 minut, aż sos się zredukuje.
BUŁKI PSZENNE NACINAMY
wzdłuż.
SMARUJEMY ŚRODEK
musztardą.
DO WNĘTRZA WKŁADAMY
po jednej kiełbasce i część cebuli.
PODAJEMY NA
gorąco.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2548,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
637,2 kcal
Tłuszcz
38,8 g
Węglowodany
50,6 g
Błonnik
19,9 g
Białko
19,9 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Zapiekanka z dyni z chipsami z pietruszki
Wykorzystaj dynię, by przygotować oryginalną, sycącą zapiekankę, która sprawdzi się w roli obiadu dla całej rodziny. Z chipsami z pietruszki smakuje wyśmienicie!

Krem szparagowo-ogórkowy
Karol Okrasa podejmuje wegetariańskie wyzwanie! Zobacz, jak przygotować zupę krem ze szparagami i ogórkami kiszonymi, z dodatkiem chrupiącej ciecierzycy.

Ciasto marchewkowe
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego to deser, który przypadnie do gustu małym i dużym miłośnikom słodkości
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Tagliata z indyka z rukolą
Spróbuj innej wersji klasycznej sałatki w stylu włoskim – z rukolą, grillowaną piersią indyka i sosem na bazie suszonych pomidorów!

Sernik na zimno w słoiku
W ciepłe dni sernik na zimno smakuje najlepiej. Przygotuj go w wersji, która ułatwia dzielenie się z innymi: w praktycznych słoiczkach! Truskawki, chrupki spód i warstwa sernikowa tworzą przepyszną kompozycję.

Smażona burrata z macerowanymi pomidorkami
Rozpływająca się po talerzu burrata w chrupiącej skorupce z panierki panko? Przygotuj ten przepis i spróbuj wyjątkowej wariacji na temat produktów we włoskim stylu!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Wegańska kapusta faszerowana
Sprawdź, jak świeża biała kapusta smakuje w wersji faszerowanej! To efektowne danie na obiad, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje!

NALEWKA ŚLIWKOWA
Zamknij smak śliwek w pysznej aromatycznej nalewce z dodatkiem cynamonu i goździków! Wykorzystaj przepis Pawła Małeckiego!

2 sposoby na krewetki z ananasem
Szukasz sprawdzonego sposobu na krewetki? Wybierz jeden z przepisów Karola i przygotuj krewetki w sosie kokosowo-rumowym: w wersji na ciepło lub na zimno! Pycha!
