Domowe czekoladki z masłem orzechowym • przepis • składniki • przygotowanie
Domowe słodycze zawsze smakują wyjątkowo! Przygotuj czekoladki wypełnione nadzieniem z masła orzechowego.

Czas przygotowania
240 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 10
Poziom trudności
trudny
Składniki
Instrukcje przygotowania
SZPRYCUJEMY MASŁO ORZECHOWE DO CZEKOLADEK
Masło orzechowe łączymy z odrobiną rozpuszczonego oleju kokosowego i mieszamy. Gdy masło osiągnie lejącą się konsystencję, przekładamy je do rękawa cukierniczego. Masę szprycujemy do przygotowanych czekoladek, zachowując odpowiednią odległość od góry. Uderzamy formą o blat, żeby pozbyć się nadmiaru powietrza i wyrównać powierzchnię. Czekoladki odstawiamy do zestalenia na kilka godzin w temperaturze pokojowej.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4806,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
480,7 kcal
Tłuszcz
35,4 g
Węglowodany
25,7 g
Błonnik
3,5 g
Białko
12,8 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Przepis na brownie z orzechami
Klasyczne ciasto inspirowane kuchnią Ameryki, przygotowane z czekolady deserowej, masła, cukru i mąki z dodatkiem chrupiących orzechów.

Tarta żurawinowa
Pyszna, lekko kwaskowa tarta na spodzie z ciastek korzennych z nadzieniem ze świeżych żurawin to idealny zimowy deser. Zdecyduj się na przepis Kingi i oczaruj każdego, kto spróbuje tego ciasta!

Sałatka ze smażonym serem halloumi, kurczakiem i sosem chałwowym
Doskonałe połączenie smaku smażonego halloumi, kurczaka i sosu chałwowego w pysznej sałatce Okrasy!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Bezglutenowe tortille z szarpaną wieprzowiną
Bezglutenowa tortilla, wypełniona aromatyczną wieprzowiną i świeżymi warzywami, to doskonały pomysł na obiad!

Rolada z boczku z kolorowym pieprzem
Kolorowy pieprz podkreśli smak i wygląd domowej wędliny z boczku, którą przygotujesz z najlepszego mięsa we własnej kuchni!

Tort marchewkowo-dyniowy
Imponuje wyglądem i zachwyca korzennym smakiem! Strasznie pyszny tort marchewkowo-dyniowy wg przepisu Pawła uświetni każdą jesienną imprezę – wykorzystaj przepis i upiecz tort na Halloween!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pieczona kaczka z sosem karmelowo-pomarańczowym
Pomysł na wykwintną kaczkę. Upieczona w słodko-kwaśnym sosie karmelowo-pomarańczowym, podawana z czerwoną kapustą.

Pasztet z królika z suszonymi pomidorami i wątróbką
Królik, suszone pomidory i wątróbka. Obok takiej kompozycji nie można przejść obojętnie, dlatego koniecznie wypróbuj przepis Karola!

Chleb brioche z musem figowym
Klasyka francuskich wypieków – drożdżowy chlebek brioche podany z musem figowym. Wypróbuj przepis Pawła Małeckiego!