Czekoladowy pudding z croissantów • przepis • składniki • przygotowanie
Słodkie maślane rogaliki w nietypowej odsłonie to pomysł na pyszne śniadanie. Z nim rozpoczniesz dobrze każdy dzień!

Czas przygotowania
120 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE MASŁEM SMARUJEMY
dokładnie żaroodporne naczynie o wymiarach ok.
20 X 25
cm.
CROISSANTY KROIMY NA
grube plasterki i przekładamy je do naczynia.
CZEKOLADĘ ŁAMIEMY NA
kawałki i wtykamy je pomiędzy kawałki croissantów.
W MISCE MIESZAMY
dokładnie jajka z mlekiem, śmietaną i cukrem.
MIKSTURĘ WLEWAMY DO
naczynia z rogalami, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na godzinę.
PO GODZINIE ROZGRZEWAMY
piekarnik do 180 stopni i zapiekamy pudding ok. 45 MINUT.
WIERZCH POSYPUJEMY ODROBINĄ
cukru pudru. SERWUJEMY NA: ciepło.
CROISSANT URZEKAJĄCO DELIKATNY
rogalik z pysznego, maślanego ciasta francuskiego.
KRUCHA SKÓRKA I
aksamitne wnętrze – koniecznie spróbuj!
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
3496,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
874,1 kcal
Tłuszcz
59,2 g
Węglowodany
67,9 g
Błonnik
18,4 g
Białko
18,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sylwestrowe przekąski z ciasta francuskiego
Przywitaj nowy rok ze smakiem dzięki przepisowi Karola na przekąski sylwestrowe z ciasta francuskiego!

Vol-au-vent (korpusy z ciasta francuskiego) z ubijaną fetą
Vol-au-vent to przekąska z ciasta francuskiego. Gotowe korpusy Kinga nafaszerowała kremem z ubijanej fety. To łatwa i szybka w przygotowaniu przekąska, która zachwyci Twoich gości!

Roladki z ciasta francuskiego z łososiem
Wykorzystaj ciasto francuskie, by przygotować klasyczną sylwestrową przekąskę: pieczone roladki z łososiem obtoczone w sezamie.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Prawdziwa musaka z grecką sałatką Lefterisa i Karola
Tradycyjne greckie danie, którego trzeba spróbować. To bogactwo składników i prawdziwa rozkosz dla podniebienia.

Pstrąg pieczony na ognisku na salsie z papryki i suszonych śliwek
Szukasz pomysłów na proste i smaczne dania, które można przyrządzić wszędzie? Wypróbuj przepis Karola na pstrąga z ogniska podanego na salsie z pieczonej papryki i suszonych śliwek!

Warstwowa panna cotta
Panna cotta to znany deser, który Paweł przygotował w nowej, zaskakującej odsłonie. Wypróbuj przepis na warstwową panna cottę i ciesz się jej śmietankowo-owocowym smakiem!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Pistacjowy makaron naleśnikowy z karmelizowanymi śliwkami
Masz ochotę na naleśniki w nowej odsłonie? Skuś się na ten wyjątkowy makaron naleśnikowy z dodatkiem mąki pistacjowej, podany z aromatycznymi karmelizowanymi śliwkami i sosem czekoladowym.

Polędwiczki w pikantnym sosie miodowo-orzechowym z domowymi frytkami i sosem bazyliowym
Polędwiczki przygotowane w niebanalny sposób - w pikanym sosie, z orzechami i miodem. Zachwycisz swoich gości!

Flan Valencia
Flan to najpopularniejszy deserów w hiszpańskim stylu! Spróbuj wyśmienitej wersji Pawła z brzoskwiniami i likierem.