Tagliatelle z koprem włoskim i kaparami • przepis • składniki • przygotowanie
Spróbuj połączenia kopru włoskiego z kaparami i twarogiem! To doskonały dodatek do makaronu, na ciepło i na zimno!

Czas przygotowania
30 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PODSMAŻAMY KOPER WŁOSKI
Koper włoski oczyszczamy, liście odkładamy na bok. Twarde łodygi usuwamy, głąby kroimy w poprzek w cienkie paski o szerokości 3-4 mm. Cebulę obieramy i kroimy w paski. Warzywa podsmażamy na gorącym maśle przez 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Wlewamy bulion warzywny. Dusimy przez ok. 4 minuty pod przykryciem, aż warzywa będą półtwarde.
GOTUJEMY MAKARON
W międzyczasie makaron tagliatelle gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Kapary osączamy. Dodajemy wraz z twarogiem do kopru włoskiego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Makaron odcedzamy, mieszamy z przygotowanymi warzywami. Liście kopru włoskiego grubo siekamy, parmezan ścieramy na tarce i posypujemy tagliatelle.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
2356,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
589,2 kcal
Tłuszcz
12,9 g
Węglowodany
96,9 g
Błonnik
24,7 g
Białko
24,7 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Tosty z karmelizowaną cebulką
Tosty, jakich jeszcze nie było! Karmelizowana cebulka i pyszne prosciutto, a to wszystko z aromatycznym serem provolone. Skuś się i wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji!

Burgery wołowe z majonezem, papryką i salsą
Hamburgery w wersji superluksusowej – z mięsem wołowym i dodatkiem majonezu, grillowaną ciabattą oraz mozzarellą.

Wytrawna babka z groszkiem i prosciutto cotto
Jeszcze nigdy przygotowanie babki nie było tak proste i szybkie! Idealna babka w wersji wytrawnej z groszkiem i prosciutto cotto podbije Wasze stoły i serca!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Gnocchi w sosie z gorgonzoli
Małe kluseczki podane w towarzystwie pysznego kremowego sosu na bazie śmietany i sera gorgonzola oczarują podniebienie.

Pierś kaczki z purée pietruszkowym i sosem mandarynkowym
Kaczka z mandarynką? Takie nietypowe połączenie przygotował Karol! Wypróbuj przepis na pierś kaczki z sosem mandarynkowym i delikatnym purée. Tym daniem zaimponujesz swoim gościom.

Ciastka z grzybami
Delikatne i chrupiące ciastka, wypełnione pysznym farszem grzybowym to pomysł na przekąskę, która sprawdzi się nie tylko na święta. Spróbuj koniecznie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Omlet XXL z kozim serem i szpinakiem
Ten prosty omlet z suszonymi pomidorami, szpinakiem i kozim serem przygotujesz według prostego przepisu Karola. Sprawdź, jak smakuje podany na wyjątkowe, nieśpieszne śniadanie!

Roladki z indyka z owocami i serem gorgonzola
Doskonałe połączenie indyka faszerowanego serem z sosem z owoców leśnych - wypróbuj!

Popcorn z karmelem z chili i cynamonem
Przygotuj popcorn z dodatkiem pikantnego karmelu i nutą cynamonu! Taka przekąska umili każdy filmowy wieczór.