Pstrąg tęczowy w bekonie • przepis • składniki • przygotowanie
Szybka propozycja oryginalnego obiadu: pieczone ryby wypełnione koperkiem i owinięte plastrami chrupiącego boczku.

Czas przygotowania
40 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PSTRĄGI SKROPIAMY SOKIEM
z cytryny i oliwą z oliwek.
NACIERAMY SOLĄ, PIEPRZEM
i roztartym czosnkiem.
SIEKAMY KOPEREK.
RYBY ROZCINAMY Z
jednej strony, tak aby można było wypełnić ich wnętrze. PSTRĄGI WYPEŁNIAMY POSIEKANYM: koperkiem. RYBY OWIJAMY: bekonem.
PIECZEMY OK.
30 MIN W: temp.
180 STOPNI
C.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1250,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
312,7 kcal
Tłuszcz
20,9 g
Węglowodany
1,6 g
Błonnik
29,4 g
Białko
29,4 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sernik bez sera — z jogurtu naturalnego
Sernik z jogurtu naturalnego bez sera to lekka i nowoczesna wersja klasycznego wypieku, który zaskakuje swoją delikatnością. Zamiast tradycyjnego twarogu, bazą ciasta jest jogurt, co sprawia, że sernik jest lżejszy. Doskonały solo, jak i z dodatkiem owoców. Jak zrobić sernik bez sera? Odkryj nasz sposób!

Pikle - z ogórków, marchewki i cebuli
Aromatyczne, wyraziste w smaku, idealnie chrupiące - pikle z ogórków i innych warzyw to prawdziwy skarb każdej spiżarni. W przepisie Kingi Paruzel na warzywne sałatki marynowane kluczem do sukcesu jest odpowiednie połączenie składników i proporcji. Ostra zalewa do pikli sprawia, że warzywa zachowują swoją chrupkość, jednocześnie nabierając wyrazistego, intensywnego smaku

Zielone szparagi z burratą
Otwórz wiosenny sezon w kuchni z przepisem Kingi! Zielone szparagi podane z burratą i kruszonką z pieczywa to prosty i szybki sposób na lunch lub dodatek do obiadu.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Kurczak duszony w piwie
Kurczak duszony w ciemnym, aromatycznym piwie to świetny pomysł na obiad, nie tylko od święta. Koniecznie sprawdź, jak prosto można przygotować wykwintne danie wg przepisu Karola!

Trifle z kremem spekulatius
Wyjątkowy deser korzenny z dwoma pysznymi kremami i kruszonką z ciasteczek. Ta niezwykle efektowna propozycja będzie idealna na świąteczny dzień.

Wegański obiad z jednego naczynia
To przepis, który sprawdzi się zawsze! Do przygotowania dania możesz wybrać dowolne warzywa i przyprawy - z wegańskimi kiełbaskami będą smakować idealnie! Obiad gotowy już w 40 minut!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Minifrittaty ze szpinakiem, pomidorami i kozim serem
Przepis na minifrittaty przyda Ci się, gdy szukasz pomysłu na oryginalne przekąski lub na drugie śniadanie i lunch. Są uniwersalne, pyszne i wyjątkowo łatwe w przygotowaniu. Sprawdź!

Wegańska pascha
Czas na wyjątkową, bo w wydaniu wegańskim, wielkanocną paschę. Kasza jaglana, mleczko kokosowe, syrop klonowy, wanilia, bakalie i zero białego cukru. Same pyszności! Sprawdź, jak łatwo ją przygotować, a będziesz mieć pyszny deser na wielkanocny stół.

Faszerowana pierś kurczaka z ziemniaczkami dauphine
Zainspiruj się tradycyjną kuchnią francuską! Wyczaruj w swojej kuchni pyszne faszerowane piersi kurczaka z nietypowymi ziemniaczkami dauphine.