Kotleciki jagnięce z miętą i rozmarynem • przepis • składniki • przygotowanie
Pachnące świeżym rozmarynem, miętą i tymiankiem delikatne kotlety z jagnięciny to idealny pomysł na mięsny obiad.

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE SIEKAMY MIĘTĘ
i tymianek. KROIMY BARDZO DROBNO: czosnek.
ŚWIEŻE ZIOŁA I
czosnek siekamy i mieszamy z oliwą, solą i pieprzem.
DODAJEMY SUSZONY
rozmaryn. MIESZAMY.
NACIERAMY DOKŁADNIE KOTLECIKI
marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę.
OBIERAMY ZIEMNIAKI.
GOTUJEMY, ABY BYŁY
lekko miękkie. STUDZIMY.
UGOTOWANE I CIEPŁE
ziemniaki kroimy w paski o szer. OK 1: cm.
WRZUCAMY NA ROZGRZANĄ
patelnię, podsmażamy.
SMAŻYMY KOTLECIKI 4
minuty z każdej strony tak, aby mięso ładnie się zarumieniło.
JAK PODAWAĆ PODAJEMY
z pieczonymi ziemniaczkami.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1448,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
362,1 kcal
Tłuszcz
32,5 g
Węglowodany
1,5 g
Błonnik
16,5 g
Białko
16,5 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Serowe placuszki z sosem malinowym
Puszyste twarogowe placuszki z intensywnie malinowym sosem z dodatkiem wina. Sprawdź smakowity przepis Pawła!

Okoń nilowy ze szparagami
Przygotuj wykwintne, ale łatwe danie – okonia nilowego ze szparagami w sosie maślano-winnym.

Faworki trydenckie
Chyba wszyscy kochają smak chrupiących faworków, a nasz przepis pokaże Ci, jak łatwo i szybko możesz je przygotować.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Marchewki w glazurze
Pieczone marchewki w słodko-pikantnej glazurze, do tego kremowa burrata i świeża bazylia – prosty sposób na efektowne danie, którym zaimponujesz gościom!

Koktajl owocowo-warzywny
W zielonym koktajlu według przepisu Karola jest moc – smaku i cennych składników! Połącz je, zmiksuj i czerp z siły owocowo-warzywnego orzeźwienia.

Bieszczadzkie fuczki
Fuczki są tak proste w przygotowaniu jak placki ziemniaczane, ale zawierają sekretny składnik: kiszoną kapustę! To ona sprawia, że zwykłe danie zamienia się w lokalny przysmak – z serca Bieszczadów. Spróbuj koniecznie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Gnocchi z gorgonzolą
Gnocchi z gorgonzolą to proste w przygotowaniu i pełne wyśmienitego smaku danie. Idealne dla tych, którzy nie lubią czekać za długo na smakowity efekt. Gnocchi, ser gorgonzola i warzywa to naprawdę świetne połączenie. Sprawdź, jakie to pyszne!

Papryczki nadziewane serem
Papryczki nadziewane serkiem to przekąska, która zachwyci każdego miłośnika tapasów. Idealnie sprawdzą się na imprezach, rodzinnych spotkaniach czy jako szybki i efektowny dodatek do obiadu. Odkryj nasz przepis na pyszne papryczki nadziewane serkiem!

Paprykarz szczeciński
Warzywno-rybny skarb Pomorza, którego smak kojarzy każdy, dzięki recepturze Karola przygotujesz w swojej kuchni! Sprawdź przepis na domowy paprykarz szczeciński w nowej, wyjątkowej odsłonie!