Kotleciki jagnięce • przepis • składniki • przygotowanie
Mięso z klasą i cukinia w makaronowej odsłonie: to składniki wybrane przez Darię na wyjątkowy obiad, który podasz swoim bliskim. Sprawdź kotleciki jagnięce – wyglądają i smakują obłędnie!

Czas przygotowania
150 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 4
Poziom trudności
średni
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MAKARON
Cukinię tniemy nożykiem do julienne. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy oliwę na patelni i podsmażamy przygotowane warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem.
MARYNUJEMY MIĘSO
Łączymy składniki marynaty i zanurzamy w niej kotleciki na minimum 2 godziny.
SMAŻYMY KOTLECIKI
Rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy kotleciki ok. 3 minut z każdej strony, podlewając je marynatą. Zdejmujemy z patelni i odstawiamy na 2 minuty.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
4729,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
788,2 kcal
Tłuszcz
64 g
Węglowodany
9,1 g
Błonnik
37,2 g
Białko
37,2 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Kanapka drwala
Szukasz kanapki na większy głód? Mamy dla Ciebie idealny przepis! Kanapka drwala to bogactwo różnorodnych dodatków połączonych z wyjątkowym sosem, który podkreśla smak całości.

Pieczony naleśnik z serem carré de lest
Pieczony naleśnik w wersji na słono: idealny na śniadanie, lunch czy kolację. Świetne połączenie delikatnego, miękkiego w środku sera carré de l'est z puszystą strukturą ciasta.

Granita truskawkowa
Ten tradycyjny deser w sycylijskim stylu możesz teraz przygotować w swojej kuchni. Paweł podpowiada, jak to zrobić!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Ciasto ryżowe
Pyszne ciasto z ryżu, cytrusów i orzechów to wspaniała przekąska dla wszystkich dorosłych, ale też dla dzieci!

Tarta z boczkiem, porem i fasolką szparagową
Szukasz oryginalnego pomysłu na obiad z fasolką szparagową? Wypróbuj przepis Karola na kruchą letnią tartę z sezonowymi warzywami i boczkiem!

Bigos staropolski
Bigos staropolski to tradycyjna potrawa, głęboko zakorzeniona w polskiej historii kulinarnej. Pierwotnie przygotowywano go z posiekanego mięsa, ryb i innych resztek z poprzednich obiadów, przyprawianych octem winnym i cytryną. Z czasem, w wyniku upowszechnienia wśród niższych klas, zaczęto używać tańszej kapusty, tworząc znany dziś bigos staropolski. Odkryj przepis na to pyszne danie!
🔥 O podobnym poziomie trudności

Tarta czekoladowo-malinowa
Słodka czekolada zestawiona z lekko kwaskowatym musem malinowym – wypróbuj przepis mistrza cukiernictwa!

Wegański sernik na korzennym spodzie
Sernik na spodzie z kaszy gryczanej? Takie przepisy tylko u Kingi Paruzel! Spróbuj tego pysznego połączenia!

Zapiekana bagietka ze szpinakiem
Chrupiące pieczywo z rumianą skórką wypełnione lekko pikantnym farszem. Pięknie pachnie i smakuje doskonale!