Komosianka na słodko • przepis • składniki • przygotowanie
Wypróbuj świetną wariację na temat owsianki, gdzie owies zastępujemy komosą ryżową. Szybkie i oryginalne śniadanie, które samo się gotuje!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
GOTUJEMY KOMOSIANKĘ
Do misy urządzenia wkładamy wszystkie składniki. Gotujemy przez 15 minut, w temperaturze 100°C, na obrotach ustawionych na 1. Jeśli chcemy, aby komosianka była kremowa – miksujemy przez 3 sekundy, wciskając przycisk turbo.
PODAJEMY KOMOSIANKĘ
Podajemy w miseczkach razem z owocami sezonowymi.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
998,8 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
499,4 kcal
Tłuszcz
8,6 g
Węglowodany
90,5 g
Błonnik
15,3 g
Białko
15,3 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Sałatka z burakiem, gruszką i bryndzą
Lubisz proste i sprawdzone połączenia wyjątkowych składników? Spróbuj sałatki z pieczonych buraków z karmelizowaną gruszką i bryndzą!

Wegańskie gofry dyniowe
Dynia i cynamon w deserowej odsłonie? Dzięki przepisowi Kingi na wegańskie gofry dyniowe jesienny sezon w kuchni zaczniesz w słodkim stylu!

Słodka mikstura zdrowia z mrożonych truskawek, borówek i kefiru z siemieniem lnianym
Ta słodka mikstura przeniesie Cię do krainy, gdzie wędrują mityczne stworzenia i rodzą się nowi bohaterowie. A może nawet zastąpi Uzdrowiciela, gdy przyjdzie moment wyboru tego, kto zostanie w obozie? Przygotuj się na przygodę, która z każdym łykiem uwalnia ukryte rozkosze!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Szakszuka z chorizo i oliwkami
Dla tego śniadania chce się wstawać z łóżka! Szakszuka ze świeżych pomidorów z dodatkiem aromatycznego chorizo zabierze Cię o poranku do kuchni pełnej słońca.

Wegańskie curry z kalafiora z mango (z nerkowcami)
Idealne, aromatyczne i wegańskie curry z kalafiora? Dodaj do niego mango i zobacz, jak smakuje to niezwykłe połączenie!

Sorbet z zielonej herbaty i limonki
Aromat zielonej herbaty w postaci pysznego, orzeźwiającego deseru, który łączy słodycz mango z kwaśnym smakiem limonki.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Kopytka z dyni
Kopytka z dyni to danie, które łączy w sobie tradycyjną kuchnię polską z nowoczesnym podejściem do gotowania. Delikatna, dyniowa nuta dodaje kopytkom charakteru, czyniąc je idealnym wyborem na jesienny obiad lub kolację. Poznaj nasz przepis na aksamitne kopytka z dyni.

Smażony ryż z kalafiora po meksykańsku
Smaki w stylu meksykańskim, które pokochają nie tylko weganie, czyli smażony ryż z kalafiora z mnóstwem warzyw, przypraw i ziół – oto pomysł Kingi na sycący roślinny obiad z charakterem!

Pad thai z warzywami i pieczonym łososiem
Przygotuj słynne tajskie danie razem z Karolem Okrasą. Doskonałe połączenie warzyw, łososia i makaronu sojowego.