Kanapka na bogato • przepis • składniki • przygotowanie
Chrupiąca bagietka wypełniona po brzegi smakowitością: delikatnym filetem z piersi indyka, warzywami oraz sosem!

Czas przygotowania
15 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 2
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWANIE 1.
SMAŻYMY FILET Z: indyka na patelni, wcześniej doprawiając go solą i pieprzem.
MYJEMY WSZYSTKIE WARZYWA,
obieramy marchewki.
MIESZAMY 2 ŁYŻKI
musztardy z sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, z łyżką oliwy z oliwek, łyżką miodu i drobno posiekaną papryczką chilli.
KROIMY OGÓREK, MARCHEW,
cebulę i papryki w ok.
1 CM GRUBOŚCI
paseczki i wszystko mieszamy z przygotowanym sosem.
PRZEKRAWAMY MINI BAGIETKĘ
na 2 równe części.
USMAŻONY I OSTYGNIĘTY
filet kroimy na plastry.
W KAŻDEJ POŁÓWCE
bagietki wydrążamy otwór, do którego po kolei wkładamy: plastry filetu z indyka oraz kawałki ogórka, marchwi, cebuli i papryki.
TAK PRZYGOTOWANĄ KANAPKĘ
podajemy od razu do spożycia.
BAGIETKA JAK Z
francuskiej piekarni!
RUMIANA, CHRUPIĄCA SKÓRKA
zaprasza, by odkryć pyszne wnętrze – pszenne ciasto, delikatne i mięciutkie.
ŚWIETNA NA KANAPKI
z dżemem, miodem lub twarożkiem.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
1673,4 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
278,9 kcal
Tłuszcz
4,5 g
Węglowodany
34,8 g
Błonnik
25 g
Białko
25 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

Keto chleb – przepis na chleb o niskiej zawartości węglowodanów
Chleb ketogeniczny z siemienia lnianego to doskonała alternatywa dla tradycyjnych wypieków, szczególnie dla osób stosujących dietę niskowęglowodanową. Bogaty w błonnik chleb naszego autorstwa jest pożywny, a jego przygotowanie jest niezwykle proste. Poznajcie nasz przepis na pyszny keto chleb z dodatkiem różnych ziaren!

Gofry na maślance z sosem z limonki i karmelu
Połączenie maślanych gofrów z sosem z limonki i karmelu to propozycja na pyszny deser w sam raz na letnie dni.

Lekki deser wiśniowy
Idealny deser dla seniora? Paweł Małecki podpowiada, jak to zrobić, by było pysznie i odżywczo!
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Hummus bil lahme
Przepyszny domowy hummus z dodatkiem grillowanej papryki i harissy, podany ze smażoną na maśle wołowiną i chlebkami pita to przepis na idealną ucztę w stylu orientalnym. Przygotuj go i przekonaj się, jak świetnie smakuje.

Wegański sos tatarski
Spróbuj sosu tatarskiego z wegańskim majonezem z kaszy jaglanej lub aquafaby!

Smażone tramezzini caprese
Smażone, trójkątne tosty z kremowo-serowym nadzieniem. Prawdziwy przysmak, który uwielbiają nie tylko Włosi.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Fasolka po bretońsku
Dania jednogarnkowe to zawsze dobry pomysł na szybki obiad! Poznaj przepis na fasolkę po bretońsku z boczkiem i kiełbasą.

Naleśniki ze szpinakiem i serem
Naleśniki ze szpinakiem to potrawa, którą zna każdy. Można ją modyfikować na różne sposoby, najczęściej ważną rolę odgrywa tu rodzaj użytego sera. W zależności od typu tego składnika, placki mogą być bardziej lub mniej słone, wyraziste bądź delikatne, lekkie albo sycące. Jeśli chcesz skosztować tego dania w nowej odsłonie, wypróbuj przepis od Kingi Paruzel!

Domowe nachos
Chrupiące nachos umilą każdy seans filmowy! Zobacz, jak przygotować je w domu!