Brownie z malinami • przepis • składniki • przygotowanie
Mocno czekoladowe, domowe, po prostu pyszne! Koniecznie spróbuj jak smakuje brownie z malinami według przepisu Darii!

Czas przygotowania
45 min
Liczba porcji
Liczba porcji - 12
Poziom trudności
łatwy
Składniki
Instrukcje przygotowania
PRZYGOTOWUJEMY MASĘ
W rondelku, na małym ogniu, roztapiamy masło z czekoladą i solą. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem. Do masy stopniowo dodajemy mąkę migdałową, a następnie przestudzone masło z czekoladą.
PIECZEMY CIASTO
Masę mieszamy i przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C i pieczemy przez 25-30 minut.
REDUKUJEMY SOS
W rondelku umieszczamy maliny z miodem i gotujemy na małym ogniu przez 10 minut, cały czas mieszając. Sos redukujemy, a następnie przecieramy przez sitko.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna na całe danie
5251,2 kcal
Wartość energetyczna na 1 porcję
437,6 kcal
Tłuszcz
29,0 g
Węglowodany
38,3 g
Błonnik
6,6 g
Białko
6,6 g
Podobne przepisy
🍱 Z tej samej kuchni

ZIELONY MAJONEZ
Zielony majonez ze szczypiorkowym wiosennym aromatem – łatwy i szybki w przygotowaniu. Urozmaici niejedną kanapkę i niejedno danie!

Chrust
Słynne ciasteczka na bazie staropolskiego przepisu. Złociste, delikatne, kruche, pyszne i nie tylko na tłusty czwartek!

Karkówka z imbirem i sosem sojowym
Wyraziste, inspirowane Azją danie, którego podstawą jest wieprzowina marynowana w sosie sojowym i przyprawach.
⏱️ O podobnym czasie przygotowania

Polenta z kozim serem i pieczonymi warzywami
Połączenie wyjątkowej, kremowej polenty z charakternym kozim serem oraz chrupkimi, pieczonymi warzywami to danie, które każdemu będzie smakować idealnie!

Mazurek kajmakowy
Przepis, dzięki któremu na Twoim stole pojawi się przepyszny mazurek kajmakowy i zachwyci Twoich gości lub domowników! Za pomocą termorobota MC Smart przygotujesz go szybko i sprawnie. Skorzystaj już teraz – z tego pełnego kajmaku, czekolady i orzechów – pomysłu na ciasto.

Pieczony schab wieprzowy z purèe z selera, pieczoną marchwią i sosem z ciemnego piwa
Sycąca i efektowna potrawa kuchni czeskiej. Mięso, warzywa i ciemny, gęsty sos to doskonała kompozycja smaków.
🔥 O podobnym poziomie trudności

Faszerowana papryka na śniadanie
Chcecie poznać doskonałą opcję na pyszne śniadanie? Sprawdź przepis Pauli na faszerowane papryki wypełnione szynką, oliwkami, jajkami i innym dobrem! Smacznego!

Babka marchewkowa
Czy babka wielkanocna zawsze musi być klasyczna? Pewnie, że nie! Jeśli szukasz ciekawej odmiany, babka marchewkowa będzie strzałem w dziesiątkę! Niezwykle wilgotna, aromatyczna i delikatna, a dodatek marchwi nadaje jej naturalnej słodyczy oraz pięknego koloru. Poznaj nasz przepis na pyszną babkę marchewkową!

Sałatka z soczewicą, gruszką i serem feta
Słodka gruszka i słony ser feta – idealne dodatki do pysznej sałatki z soczewicą!