Dania mięsne

Panierka do kurczaka - znasz jej sekretny składnik?

Autor Dagmara Zielińska
Dagmara Zielińska22.02.20243 min.
Panierka do kurczaka - znasz jej sekretny składnik?

Czy przygotowanie idealnie chrupiących, złocistych nuggetsów to wyzwanie? Tak, jeśli nie znasz przepisu na odpowiedni rodzaj panierki. To właśnie panierka - postrzępiona, chrupiąca, mocno przylegająca do soczystego mięsa sprawia, że kawałki kurczaka smakują tak dobrze. Wszyscy wiedzą, że nuggetsom trudno się oprzeć. Nie wszyscy jednak mają świadomość, że przygotowanie ich jest prostsze niż mogłoby się wydawać.

Panierka i jej wielki sekret

Na czym polega sekret idealnej panierki do kurczaka? Nad tym głowiło się (i głowi nadal!) wielu gastronomów. Jeszcze w ubiegłym wieku Robert C. Baker - nazywany ojcem nuggetsów, Harland Sanders - założyciel KFC,najsłynniejszej sieci restauracji serwującej kurczaka, a także cały sztab technologów pracujących dla McDonald’s zastanawiali się, jak uzyskać panierkę idealną. Ci ostatni poprosili nawet o pomoc firmę specjalizującą się w produkcji paluszków rybnych - ich zadaniem było ulepszenie panierki w taki sposób, by jeszcze lepiej trzymała się mięsa, zarówno podczas smażenia, jak i jedzenia. Wszystkie te próby zakończyły się sukcesem - opracowane receptury pozwoliły stworzyć panierkę, w której rozsmakował się cały świat.

Panierka do kurczaka - przepisy, których... nie potrzebujesz

Choć przepisy na panierkę KFC i McDonalds są pilnie strzeżone, nie oznacza to, że nie możesz przygotować smażonych kawałków kurczaka w panierce równie dobre, co w wyżej wymienionych restauracjach. Nie musisz dokonać analizy mieszanki ziół i przypraw zastosowanych w recepturze Harlanda Sandersa, by powtórzyć jego sukces kulinarny. Nie musisz też tak jak Rober C. Baker wraz ze współpracownikami Uniwersytetu Cornell eksperymentować z panierką dodając płatki kukurydziane, płatki owsiane, jajka czy bułkę tartą. By przygotować idealne nuggetsy, musisz zrobić tylko jedno: wybrać odpowiednią - gotową - panierkę do kurczaka.

Panierka dla gastronomii

Gotowa panierka do kurczaka to rozwiązanie, które umożliwia przygotowanie idealnie chrupiących na zewnątrz i soczystych w środku nuggetsów z kurczaka. Z powodzeniem wprowadzisz je do karty dań i bez trudu przygotujesz. Gotowa panierka dedykowana jest do gastronomii, co sprawia, że z jej pomocą przygotujesz kurczaka w panierce na najwyższym poziomie i to w kilka chwil. Dostępna na rynku panierka Holly Powder gwarantuje efekt postrzępienia i chrupkości równy panierce przygotowywanej w popularnych sieciach restauracji. Nie musisz znać trzymanego w tajemnicy przepisu czy sekretnego składnika, by serwować najlepsze nuggetsy.

Holly Powder - uniwersalna panierka

Przygotowanie popularnych na całym świecie kawałków kurczaka o złocistej barwie i postrzępionej strukturze jeszcze nigdy nie było tak proste. Zamawiasz niezbędne produkty (i to bezpośrednio od producenta), postępujesz zgodnie z instrukcją, serwujesz przepyszne, idealne w smaku i wyglądzie nuggetsy, stripsy, skrzydełka, a nawet rybę. Producent panierki Holly Powder postawił na uniwersalne rozwiązanie - panierka doskonale sprawdza się do panierowania zarówno drobiu, jak i ryb. Smak i stopień ostrości zapewniają mięsu dostępne u producenta marynaty i przypraw do ryby.

Panierka idealna dla każdego lokalu z gastronomią

Niezależnie od tego, czy jesteś szefem kuchni dużej restauracji, czy prowadzisz mały punkt z gastronomią - z powodzeniem zastosujesz oferowane przez Holly Powder rozwiązania. Złociste nuggetsy w chrupiącej panierce w Twoim lokalu? Bez żadnych kulinarnych eksperymentów? Bez jajka, mąki, bułki tartej? Bez płatków kukurydzianych? Bez owianego tajemnicą przepisu? Tak. To takie proste! Wypróbuj panierkę Holly Powder i przekonaj się, że sekret nuggetsów z idealną panierką tkwi w prostym, gotowym rozwiązaniu.

Oceń artykuł

rating-outline
rating-outline
rating-outline
rating-outline
rating-outline
Ocena: 0.00 Liczba głosów: 0

5 Podobnych Artykułów:

  1. Kamień do pizzy z łopatką: Przewodnik po pieczeniu pizzy w Multicookerze
  2. Schudniesz czy się zatrujesz? 10 kombinacji składników, których musisz unikać
  3. Przygotowanie suszonych grzybów: najlepsze metody kuchenne
  4. Potrawy z Grilla Elektrycznego - Przepisy i Pomysły
  5. Smaki Turcji: przepisy na autentyczne dania tureckie
Autor Dagmara Zielińska
Dagmara Zielińska

Cześć, kulinarni pasjonaci! Jestem Dagmara i serdecznie witam Was na blogu poświęconym sztuce gotowania i przepisom. Uwielbiam eksperymentować w kuchni i dzielić się moimi ulubionymi daniami, trikami kulinarymi i inspiracjami kulinarnymi. 

Udostępnij post

Napisz komentarz

Polecane artykuły

Schab po węgiersku z papryką i cukinią
Dania mięsneSchab po węgiersku z papryką i cukinią

Schab po węgiersku to tradycyjne danie łączące w sobie aromaty polskiej i węgierskiej kuchni. Przepis na przygotowanie soczystego mięsa w sosie warzywnym z dodatkiem ulubionych przypraw. Porady dotyczące wyboru składników, marynowania, gotowania i dekorowania dania.