Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij
800 800 191 — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne) — Infolinia sklepu czynna: 8:00-16:00 (połączenie bezpłatne)


WypiekiKeks czekoladowy

Czas przygotowywania: 50 minut

Wybierz swoje urządzenie:

Więcej informacji o multicookerze

Udostępnij przepis:

Składniki

Jajko 200 g
Cukier 150 g
Masło śmietankowe 150 g
Mąka pszenna 110 g
Czekolada czarna (gorzka) 60 g
Proszek do pieczenia 10 g

Sposób przygotowywania

1

Czekoladę zetrzeć na tarce z małymi oczkami, masło śmietankowe zmiękczyć. W oddzielnym naczyniu ubić jajka z cukrem na sztywną pianę. Cały czas mieszając, dodać masło śmietankowe, mąkę, startą czekoladę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać na jednolitą konsystencję.

2

Misę multicookera nasmarować masłem śmietankowym i wyłożyć ciasto. Zamknąć pokrywę. Przyciskiem „MENU” wybrać program „WYPIEKANIE”. Przyciskami „GODZ” i „MIN” ustawić 50 min. Wcisnąć przycisk „START”. Piec do zakończenia pracy programu.

!

Porada: przygotowany keks można ozdobić polewą czekoladową.

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!