Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

8 Listopada 2017

Co zamiast mikrofalówki?


Jedno urządzenie, wiele opcji

Multicooker to urządzenie wielofunkcyjne. Pozwala ono na przygotowanie potraw w różny sposób - można smażyć, zapiekać, gotować na parze. Dlatego też jest dobrym rozwiązaniem w pracy, jeśli nie chcemy bazować tylko na odgrzewanych obiadach. Na rynku dostępnych jest wiele modeli, na przykład REDMOND RMC-M4510E. W zestawie znajduje się ceramiczna misa, która pozwala na gotowanie potraw bez ich przywierania. Istotne jest też, że łatwo jest utrzymać urządzenie w czystości - wystarczy umyć misę, bądź pojemnik do gotowania na parze. Dlatego przygotowywanie potraw w multicookerze jest tak proste w miejscach takich jak biuro. Warto też zwrócić uwagę na urządzenie REDMOND SkyCooker M800S-E. Ma ono możliwość sterowania za pomocą urządzeń mobilnych, dzięki czemu można rozpocząć zdalnie proces gotowania.

Mikrofalówka czy multicooker?

Sposobem na szybkie posiłki może być też mikrofalówka. Warto jednak zwrócić uwagę na kilka kwestii. Po pierwsze, jedzenie w mikrofali można tylko odgrzać - urządzenie typu multicooker daje znacznie więcej możliwości. Wiele osób skarży się też na zmieniony smak potraw podgrzewanych w mikrofalówce, w multicookerze ten problem został wyeliminowany, przygotowywane w nim jedzenie nie zmienia smaku czy aromatu. Ponadto, mikrofalówka pozwala nam tylko zadbać o odpowiednią temperaturę dania, ewentualnie rozmrozić produkt. Wiele jest potraw, które odgrzewane stracą na jakości, estetyce i tak dalej. Lepiej jest przygotować je i spożyć na świeżo. Jest to trudne, kiedy jest się w pracy, dlatego też tak wiele osób decyduje się na korzystanie z mikrofalówki. Multicooker w zasadzie gotuje za Ciebie. Nie trzeba poświęcać na gotowanie dużo czasu, do pracy wystarczy przynieść sobie gotowe produkty - na przykład doprawione mięso, pokrojone warzywa, umieścić je w misie lub pojemniku i po chwili cieszyć się domowym obiadem.

Wiele osób twierdzi też, że mikrofalówka to świetne rozwiązanie, jeśli chce się coś przekąsić na szybko, na przykład po powrocie ze szkoły, czy w przerwie między zajęciami na uczelni. Multicooker ma różne funkcje, między innymi opóźniony start, podtrzymywanie temperatury czy wcześniej wspomniane możliwości sterowania za pomocą urządzeń mobilnych. Pozwala to na przygotowanie potrawy przed wyjściem z domu i uruchomienie funkcji gotowania z takim momencie, żeby po powrocie do domu w mulicookerze czekał ciepły obiad.

Przygotowując obiad czy jakikolwiek inny posiłek, istotne jest żeby mieć na uwadze, jak istotna jest jakość tego posiłku. Jakość, a więc zawarte w nim bogactwo składników odżywczych, witamin i mikroelementów. Obróbka termiczna żywności ma duży wpływ na to, na ile wartościowy pod tym względem będzie posiłek. Co więcej, sposób przygotowywania wpłynie też na kaloryczność dania czy możliwość podniesienia przez nie cholesterolu i tak dalej. Dlatego warto zainwestować w urządzenie, dzięki któremu przygotowywane przez nas dania będą nie tylko smaczne, ale też i zdrowe. Takie możliwości daje multicooker, pozwalając jednocześnie na gotowanie w ekspresowym tempie, co jest idealną opcją dla zabieganych osób, które chcą być fit.

Czytaj także:

Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!