Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Chleb francuski z papryką

Chleb francuski z papryką
180 minut 330 kalorii

Rodzaj dania: Chleb

Składniki

Mąka pszenna 660 g
Mleko w proszku 75 g
Cukier 45 g
Papryka słodka 30 g
Sól 15 g
Drożdże świeże 7 g
Oliwa z oliwek 60 ml
Woda 420 ml

Kolejność przygotowywania

W oddzielnym naczyniu wymieszać wodę, mleko w proszku, cukier i drożdże, dodać oliwę z oliwek (50 ml), mąkę, paprykę i sól. Wyrobić ciasto na jednolitą masę. Misę multicookera wysmarować oliwą z oliwek (10 ml) i wyłożyć ciasto. Zamknąć pokrywę i zdjąć zawór wypuszczania pary. Wybrać program BREAD, czas przygotowania 3 godziny. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu. 1 godzinę przed zakończeniem przygotowania otworzyć pokrywę, przewrócić chleb i zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!