Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Chleb biały

Chleb biały
180 minut 328 kalorii

Rodzaj dania: Chleb

Składniki

Mąka pszenna 425 g
Cukier 15 g
Sól 5 g
Drożdże świeże 3 g
Olej roślinny 30 ml
Woda 250 ml

Kolejność przygotowywania

W oddzielnym naczyniu dokładnie wymieszać wodę z solą, cukrem i drożdżami. Dodać olej (20 ml) i mąkę, zagnieść ciasto. Nie przestając mieszać, cienkim strumieniem wlać wodę i olej. Wyrabiać ciasto rękoma dopóki nie przestanie ono przyklejać się do ścianek naczynia. Misę multicookera wysmarować pozostałym olejem i włożyć do niej ciasto, wyrównać. Zamknąć pokrywę i zdjąć zawór wypuszczania pary. Ustawić program BREAD, czas przygotowywania 3 godziny. Wcisnąć przycisk „Start". 1 godzina przed zakończeniem wypiekania otworzyć pokrywę i zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Gotowy chleb wyjąć z misy i odstawić do ostygnięcia na 20 minut.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!