Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Galareta z nóżek

Galareta z nóżek
90 minut 243 kalorii

Rodzaj dania: Sałatki i przekąski

Składniki

Nóżki wieprzowe 1 kg
Marchew 50 g
Cebula 70 g
Por 60 g
Żelatyna spożywcza 15 g
Czosnek 10 g
Ziele angielskie 1 g
Liść laurowy 1 g
Ocet winny 5 ml
Woda 1.5 l
Sól 7.5 g
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Nóżki wieprzowe przemyć, żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, warzywa pokroić dowolnie. Składniki (oprócz żelatyny, octu, soli i pieprzu) włożyć do misy multicookera i zalać wodą. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Następnie mięso wyjąć z misy multicookera i odłożyć do oddzielnej miski, do bulionu dodać sól, przyprawy, ocet i rozcieńczoną w wodzie żelatynę. Mięso oddzielić od kości, pokroić na niewielkie kawałki. Bulion ostudzić. Zimne mięso rozłożyć w formach do galarety, zalać zimnym bulionem i postawić do lodówki do pełnego stężenia.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!