Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Galareta z drobiu

Galareta z drobiu
60 minut 80 kalorii

Rodzaj dania: Sałatki i przekąski

Składniki

Kurczak (filet) 500 g
Marchew 50 g
Groszek zielony konserwowy w puszce 100 g
Żelatyna spożywcza 48 g
Seler (łodyga) 30 g
Pietruszka (korzeń) 10 g
Woda 1.5 l
Pietruszka świeża 3 g
Ocet 20 ml
Sól 9 g
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Filet z kurczaka przemyć. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Marchew i seler pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Do misy multicookera włożyć kurczaka, marchew, seler, por, korzeń pietruszki i zalać wszystko wodą, zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu, następnie z misy multicookera wyjąć korzeń pietruszki i kurczaka. Filet położyć do oddzielnej miski, ostudzić i pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Rosół z kurczaka przecedzić, dodać do smaku sól, pieprz, rozcieńczoną w wodzie żelatynę, ocet, wymieszać i ostudzić. Zimny filet rozłożyć do form do galarety i przybrać kawałeczkami gotowanej marchwi i selera, oraz świeżą pietruszką i zielonym groszkiem. Zalać zimnym bulionem i zostawić w lodówce do całkowitego stężenia.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!