Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Kapusta czerwona z jabłkami

Kapusta czerwona z jabłkami
30 minut 115 kalorii

Rodzaj dania: Sałatki i przekąski

Składniki

Kapusta czerwona 1 kg
Jabłka 250 g
Owoce jarzębiny konserwowane 250 g
Gruszka 120 g
Miód 80 g
Rodzynki 50 g
Cebula 40 g
Oliwa z oliwek 40 ml
Woda 250 ml
Majeranek
Sól
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Kapustę przemyć, poszatkować na paski o grubości 0,5 cm, cebulę pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Rodzynki parzyć w gorącej wodzie w ciągu 20 minut, przemyć. Gruszki obrać, usunąć środek, pokroić w kostkę o wielkości 2 cm. Jabłka obrać i usunąć pestki, zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i kapustę włożyć do misy multicookera, dodać oliwę z oliwek. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 10 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Obsmażać przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając, do zakończeniem programu. Następnie włożyć do misy multicookera rodzynki, miód, gruszki, jabłka, owoce jarzębiny, zalać wszystko wodą, dodać sól, pieprz i majeranek, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program DUSZENIE, czas przygotowywania - 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!