Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Kalafior pod pierzynką serową

Kalafior pod pierzynką serową
15 minut 104 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Kalafior 600 g
Ser żółty twardy 100 g
Bułka (tarta) 30 g
Masło śmietankowe 10 g
Jajko 1 szt.
Sól 5 g
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Kalafior przemyć, pokroić na niewielkie kawałki, posolić, popieprzyć, zanurzyć w ubitym jajku i obtoczyć w tartej bułce. Misę multicookera nasmarować masłem śmietankowym, włożyć do niego kalafior. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Gotować przy otwartej pokrywie, co jakiś czas obracając kalafior. Minutę przed zakończeniem gotowania dodać ser. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!