Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Kopytka
55 minut 149 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Ziemniaki 1 kg
Mąka pszenna 400 g
Mąka ziemniaczana 50 g
Jajko 1 szt.
Woda 3.5 l
Sól

Kolejność przygotowywania

Ziemniaki pokroić w kostkę o wielkości 2 cm, włożyć do misy multicookera, zalać wodą (2 l), dodać sól. Zamknąć pokrywę. Ustawić program GOTOWANIE, czas przygotowywania — 40 minut. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia pracy programu. Z gotowych ziemniaków zlać wodę, zrobić z nich przecier, ostudzić. Zimny przecier wymieszać z jajkiem i dwoma rodzajami mąki, dodać sól. Zagnieść ciasto. Wyrabiać ciasto, dopóki nie stanie się ono jednorodne. Gotowe ciasto podzielić na kilka części, rozwałkować na cienką warstwę, uformować prostokątny wałek i zrobić kopytka. Do misy multicookera nalać wodę (1,5 l), dodać sól. Ustawić program GOTOWANIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, włożyć kopytka do misy multicookera. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!