Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Bigos
75 minut 134 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Kapusta kiszona 1.5 kg
Wieprzowina (karkówka) 500 g
Kiełbasa zwyczajna 500 g
Koncentrat pomidorowy 100 g
Cebula 50 g
Pietruszka (korzeń) 100 g
Suszone śliwki 30 g
Grzyby (suszone) 20 g
Czosnek 5 g
Majeranek 3 g
Ziele angielskie
Liść laurowy
Wino czerwone (wytrawne) 100 ml
Olej roślinny 50 ml
Sól
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Łopatkę wieprzową przemyć i pokroić w kostkę o wielkości 2 cm. Kiełbasę pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Cebulę, czosnek i suszone śliwki posiekać nożem. Grzyby sparzyć wrzątkiem w ciągu 10 minut, następnie pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Do misy multicookera włożyć mięso, kiełbasę, dodać olej roślinny. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Mięso obsmażać do zakończenia programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. Następnie włożyć do misy kiszoną kapustę, cebulę, czosnek, suszone śliwki i grzyby, dodać wino i koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program DUSZENIE, czas przygotowywania — 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!