Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Chińskie noodle z krewetkami i warzywami

Chińskie noodle z krewetkami i warzywami
20 minut 168 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Krewetki królewskie 400 g
Chińskie noodle 100 g
Cukinia 70 g
Papryka 50 g
Cebula czerwona 40 g
Marchew 30 g
Czosnek 10 g
Papryka chili 5 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Sos sojowy jasny 30 ml
Sos chili (słodko-pikantny) 10 ml
Woda 1 l
Sól
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Krewetki przemyć i oczyścić. Czosnek i paprykę chili posiekać nożem. Marchew, cukinię, paprykę i cebulę pokroić w paski o grubości 0,5 cm. Do misy multicookera nalać wodę, posolić. Zamknąć pokrywę. Ustawić program GOTOWANIE, czas przygotowywania — 5 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 3 minuty przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, włożyć do misy multicookera noodle. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu. Następnie noodle odcedzić w durszlaku, z misy wylać wodę. Do misy multicookera włożyć krewetki, wszystkie warzywa, dodać oliwę, sól i przyprawy. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Obsmażać przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając. 2 minuty przed zakończeniem gotowania dodać noodle i sosy, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!