Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Gulasz z sarny

Gulasz z sarny
75 minut 169 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Mięso z sarny 600 g
Cebula 150 g
Marchew 100 g
Pietruszka (korzeń) 100 g
Smalec 25 g
Mąka pszenna 20 g
Grzyby (suszone) 15 g
Czosnek 25 g
Papryka chili 12 g
Wino czerwone (wytrawne) 175 ml
Olej roślinny 30 ml
Woda 500 ml
Sól 8 g
Rozmaryn 5 g
Tymianek 8 g
Ziele angielskie
Liść laurowy
Mielone jagody jałowca 1 g
Cukier brązowy 10 g
Papryka słodka 5 g
Pieprz czarny mielony 2 g
Zioła prowansalskie 1.5 g
Oliwa z oliwek 40 ml

Kolejność przygotowywania

Paprykę chili i czosnek posiekać nożem, cebulę pokroić w cząstki o grubości 0,5 cm, marchew i korzeń pietruszki zetrzeć na grubej tarce. Grzyby sparzyć wrzątkiem w ciągu 20 minut, następnie pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Przygotować marynatę: czosnek posiekać nożem, wszystkie składniki wymieszać. Mięso pokroić w kostkę o wielkości 2 cm, zalać marynatą, dokładnie wymieszać i postawić do lodówki na 12 godzin. Włożyć mięso do misy multicookera, dodać olej roślinny i smalec. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Obsmażać przy otwartej pokrywie do zakończenia programu, co pewien czas mieszając. Do misy multicookera włożyć marchew, cebulę, korzeń pietruszki, zalać wodą z grzybów, dodać wino, czosnek, papryczkę chili, posiekane grzyby, sól i przyprawy. Zamknąć pokrywę. Ustawić program DUSZENIE, czas przygotowywania — 1 godzina. Wcisnąć przycisk „Start". 10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, wziąć 200 ml gorącego sosu, wymieszać go z mąką pszenną, wlać z powrotem do misy multicookera, wymieszać. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!