Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Gulasz wieprzowy z łopatki z ziemniakami na parze

Gulasz wieprzowy z łopatki z ziemniakami na parze
45 minut 300 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Wieprzowina (karkówka) 800 g
Ziemniaki 500 g
Pieczarki 200 g
Cebula 150 g
Marchew 100 g
Pietruszka (korzeń) 100 g
Koncentrat pomidorowy 50 g
Czosnek 15 g
Rozmaryn 3 g
Papryka słodka 10 g
Tymianek 1 g
Majeranek 0.25 g
Ziele angielskie
Liść laurowy
Olej roślinny 30 ml
Woda 750 ml
Sól
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Łopatkę wieprzową przemyć i pokroić w kostkę o wielkości 2 cm, cebulę, korzeń pietruszki i marchew — w kostkę o wielkości 1 cm, ziemniaki — w kostkę o wielkości 3 cm. Czosnek posiekać nożem. Pieczarki pokroić na 4 części. Włożyć mięso i warzywa (oprócz ziemniaków) do misy multicookera, dodać olej roślinny. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 20 minut. Wcisnąć przycisk „Start" i obsmażać wszystko do zakończenia programu, co pewien czas mieszając. Następnie do misy multicookera dodać wodę, koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy, wszystko wymieszać. Później wstawić naczynie do gotowania na parze, włożyć do niego ziemniaki, posolić. Zamknąć pokrywę. Ustawić program PARA, czas przygotowywania — 25 minut. Wcisnąć przycisk „Start", przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!