Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Golonka wieprzowa, duszona w piwie

Golonka wieprzowa, duszona w piwie
135 minut 180 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Golonka wieprzowa 1.4 kg
Cebula 70 g
Marchew 50 g
Pietruszka (korzeń) 50 g
Koncentrat pomidorowy 25 g
Czosnek 10 g
Piwo (jasne) 750 ml
Olej roślinny 60 ml
Majeranek 15 g
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól

Kolejność przygotowywania

Golonkę przemyć, natrzeć przyprawami i solą. Marchew i korzeń pietruszki zetrzeć na grubej tarce, czosnek posiekać nożem. Włożyć wszystkie składniki (oprócz oleju roślinnego i koncentratu pomidorowego) do misy multicookera, zalać piwem i zostawić marynować się w lodówce na 2 godziny. Następnie wstawić misę do multicookera, zamknąć pokrywę. Ustawić program DUSZENIE, czas przygotowywania — 2 godziny. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu, następnie wyjąć golonkę z misy, bulion przelać do oddzielnego naczynia. Do bulionu dodać koncentrat pomidorowy i ubić wszystko blenderem na jednolitą masę. Do misy multicookera włożyć golonkę, dodać olej roślinny. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu, co jakiś czas obracając golonkę. Podawać z dipem chrzanowym lub musztardą.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!