Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Chanfaina

Chanfaina

25 minut 126 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Wątroba barania 600 g
Cebula 100 g
Tarta bułka 20 g
Pietruszka (korzeń) 20 g
Czosnek 7 g
Wino białe (wytrawne) 100 ml
Oliwa z oliwek 30 ml
Kminek
Cynamon
Pieprz chili (mielony)
Sól

Kolejność przygotowywania

Wątrobę i cebulę pokrój w kostkę o wielkości 1 cm. Czosnek i natkę pietruszki posiekaj. Oliwę z oliwek wlej do misy. Pozostaw otwartą pokrywę. Wybierz program FRY i ustaw czas przygotowania na 25 minut. Po 3 minutach włóż do misy cebulę i wątrobę. Smaż, od czasu do czasu mieszając. 7 minut przed końcem programu wlej do misy wino, dodaj bułkę tartą, czosnek, natkę pietruszki i wszystko wymieszaj. Smaż do zakończenia programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!