Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Chili wegetariańskie

Chili wegetariańskie

64 minut 63 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Pomidory konserwowe 500 g
Fasola konserwowa 400 g
Papryka 200 g
Cukinia 150 g
Kukurydza konserwowa 100 g
Przecier pomidorowy 100 g
Cebula 80 g
Ser cheddar 50 g
Pieprz chili (mielony) 24 g
Kminek 6 g
Oregano 5 g
Czosnek 5 g
Pieprz 3 g
Piwo (jasne) 400 ml
Woda 200 ml
Olej roślinny 20 ml
Sos tabasco
Sól

Kolejność przygotowywania

Paprykę i cukinię pokrój w kostkę o wielkości 1 cm. Pomidory przekrój wzdłuż na ćwiartki. Cebulę i czosnek posiekaj. Wypłucz fasolę i kukurydzę oraz zetrzyj na tartce o grubych oczkach. Olej roślinny wlej do misy. Nie zamykaj pokrywy. Wybierz program FRY i ustaw czas przygotowania na 14 minut. Po upływie 4 minut umieść w misie paprykę, cebulę i czosnek. Smaż, od czasu do czasu mieszając, do zakończenia programu. Naciśnij Cancel. Pomidory umieść w misie, dodaj piwo, wodę, sos pomidorowy, sól, przyprawy i wszystko wymieszaj. Zamknij pokrywę. Wybierz program STEW i ustaw czas przygotowania na 50 minut. Po 20 minutach otwórz pokrywę, dodaj fasolę, cukinię i kukurydzę, a następnie wymieszaj. Zamknij pokrywę i duś do zakończenia programu. Do gotowego chili dodaj ser.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!