Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Fettuccine wołowe

Fettuccine wołowe

28 minut 152 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Makaron (Fettuccine) 300 g
Woda 1.5 l
Wołowina (polędwica) 350 g
Cebula 200 g
Pomidory 150 g
Marchew 140 g
Bulion wołowy 150 ml
Oliwa z oliwek 40 ml
Sól
Przyprawy

Kolejność przygotowywania

Wołowinę pokrój w kostkę o wielkości 2 cm, cebulę w półkrążki, marchew zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Wodę wlej do misy i zamknij pokrywę. Nacisnij przycisk Start/Reheat. Gotowanie w programie PASTA, 8 minut. Po usłyszeniu sygnału otwórz pokrywę, wsyp makaron do wrzącej wody i dokładnie wymieszaj. Zamknij pokrywę i gotuj do zakończenia programu. Naciśnij «Cancel». Ugotowany makaron odcedź w durszlaku, dodaj oliwę (20 ml) i wymieszaj. Nie zamykaj pokrywy. Oliwę (20 ml) wlej do misy. Wybierz program FRY, «Meat» i ustaw czas przygotowania na 20 minut. Po 5 minutach włóż do misy mięso i warzywa, dodaj sól i przyprawy, a następnie wszystko wymieszaj. Smaż, od czasu do czasu mieszając. 5 minut przed zakończeniem programu dodaj makaron i bulion, a następnie wszystko wymieszaj i smaż do zakończenia programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!