Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Gulasz wołowy z ziemniakami na parze

Gulasz wołowy z ziemniakami na parze

60 minut 140 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Wołowina (filet) 300 g
Ziemniaki 300 g
Marchew 100 g
Cebula 80 g
Imbir (korzeń) 30 g
Olej roślinny 20 ml
Woda 200 ml
Sól
Przyprawy

Kolejność przygotowywania

Pokrój wołowinę w kostkę o wielkości 1,5 cm, marchew i cebulę pokrój w kostkę o wielkości 0,5-1 cm, posiekaj zioła i imbir. Ziemniaki przekrój na połówki. Umieść wołowinę, cebulę, marchew i imbir w misie, dodaj wodę, oliwę, sól i przyprawy, a następnie dokładnie wymieszaj. Umieść pojemnik do gotowania na parze i połóż w nim ziemniaki. Zamknij pokrywę. Wybierz program STEW. Ustaw czas przygotowania na 1 godzinę. Duś do zakończenia programu. Dodaj zioła i dokładnie wymieszaj.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!