Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Chili wegetariańśkie

Chili wegetariańśkie
65 minut 67 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Pomidory konserwowe 500 g
Fasola konserwowa 400 g
Papryka słodka 200 g
Cukinia 150 g
Kukurydza konserwowa 100 g
Przecier pomidorowy 100 g
Cebula 80 g
Ser cheddar 50 g
Pieprz chili (mielony) 15 g
Kumin 6 g
Czosnek 5 g
Oregano 5 g
Pieprz czarny mielony 3 g
Piwo (jasne) 400 ml
Olej roślinny 20 ml
Woda 200 ml
Sól

Kolejność przygotowywania

Paprykę i cukinię pokroić w kosteczkę o grubości 1 cm. Pomidory rozciąć wzdłuż na cztery części. Cebulę i czosnek posiekać nożem. Fasolę i kukurydzę przemyć. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Do misy multicookera wlać olej roślinny. Wybrać program FRY, czas przygotowania 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać przy otwartej pokrywie. 11 minut przed zakończeniem pracy programu do misy włożyć paprykę, cebulę i czosnek. Przygotowywać, co pewien czas mieszając, do zakończenia pracy programu. Wcisnąć przycisk „Cancel/Reheat". Do misy multicookera dodać pomidory, piwo, wodę, sos pomidorowy, sól i wszystkie przyprawy. Zamknąć pokrywę. Wybrać program STEW/CHILLI, czas przygotowania 50 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 30 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, dodać fasolę, cukinię i kukurydzę, wymieszać, zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu. Przed podaniem potrawę posypać serem.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!