Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Chinkali

15 minut 288 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Mąka pszenna 600 g
Jajko 1 szt.
Woda 1.2 l
Wołowina (polędwica) 300 g
Wieprzowina (karkówka) 200 g
Cebula 120 g
Bulion wołowy 250 ml
Kolendra świeża
Sól
Przyprawy

Kolejność przygotowywania

Cebulę i zieleninę posiekać nożem. Zagnieść ciasto: do oddzielnego naczynia wlać wodę, dodać mąkę, jajko i sól. Zagnieść ciasto i odstawić je w temperaturze pokojowej na 30 minut. Przygotować farsz: mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę do mięsa, dodać zieleninę, sól i przyprawy, wlać bulion i wymieszać. Rozwałkować ciasto do grubości 0,2 cm i pokroić w kółeczka średnicą 12 cm. W środek każdego wyłożyć niedużą porcję farszu i zamknąć ciasto w węzełek. Do misy multicookera wlać wodę, dodać sól. Zamknąć pokrywę. Ustawić program STEAM, czas przygotowywania 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 14 minut przed zakończeniem pracy programu otworzyć pokrywę, do misy multicookera włożyć chinkali i zamieszać. Zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!