Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Medaliony z borowikami

Medaliony z borowikami
22 minut 111 kalorii

Rodzaj dania: Drugie dania

Składniki

Polędwiczki cielęce 200 g
Prawdziwki (suszone) 60 g
Pietruszka świeża 10 g
Czosnek 6 g
Śmietanka 150 ml
Bulion wołowy 100 ml
Oliwa z oliwek 20 ml
Wino białe (wytrawne) 20 ml
Sól
Przyprawy

Kolejność przygotowywania

Cielęcinę pokroić w medaliony o grubości 1,5-2 cm, grzyby, czosnek i pietruszkę posiekać nożem. Do misy multicookera wlać olej. Pokrywę pozostawić otwartą. Wcisnąć przycisk FRY, czas przygotowania jest 22 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 16 minut. przed zakończeniem pracy programu do misy włożyć mięso. Obsmażać medaliony, co pewien czas przewracając. 10 minut przed zakończeniem pracy programu dodać wino, czosnek, grzyby, sól i wymieszać. Zamknąć pokrywę. 5 minut przed zakończeniem przygotowania otworzyć pokrywę, dodać bulion, pietruszkę, śmietankę i wymieszać. Zamknąć pokrywę. Przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!