Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies.
Strona jest dostępna tylko dla osób w wieku 16 lat.

OK, ZAMKNIJ

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Grochówka

Grochówka
135 minut 111 kalorii

Rodzaj dania: Zupy

Składniki

Żeberka wieprzowe 300 g
Boczek wędzony 150 g
Kiełbasa (podwawelska) 150 g
Ziemniaki 250 g
Groch łuskany cały 200 g
Marchew 100 g
Cebula 80 g
Seler (łodyga) 50 g
Pietruszka (korzeń) 50 g
Por 50 g
Majeranek 2 g
Kminek 1 g
Olej roślinny 30 ml
Woda 1.5 l
Sól
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Groch namoczyć w ciepłej wodzie na 5 godzin, następnie zlać z niego wodę. Żeberka przemyć, oddzielić od siebie. Boczek, kiełbasę, ziemniaki, seler, por i cebulę pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Marchew i korzeń pietruszki zetrzeć na grubej tarce. Do misy multicookera włożyć żeberka, kiełbasę, boczek i wszystkie warzywa (oprócz ziemniaków i grochu), dodać olej roślinny. Ustawić program SMAŻENIE, czas przygotowywania — 15 minut. Wcisnąć przycisk „Start". Przygotowywać do zakończenia pracy programu przy otwartej pokrywie, co pewien czas mieszając, następnie wyłożyć produkty do oddzielnego pojemnika. Do misy multicookera włożyć groch, sól i przyprawy, zalać wodą, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 2 godziny. Wcisnąć przycisk „Start". 40 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać pozostałe składniki i wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!