Informujemy, że strona www.multicooker.pl korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. OK, zamknij

PRZEPISY REDMOND

Gotowanie jest proste!

Szukaj przepisów

Barszcz ukraiński

Barszcz ukraiński
90 minut 74 kalorii

Rodzaj dania: Zupy

Składniki

Żeberka wieprzowe 400 g
Buraki 300 g
Fasola Jaś 200 g
Ziemniaki 200 g
Śmietana 60 g
Marchew 50 g
Kapusta biała 100 g
Seler (łodyga) 10 g
Por 10 g
Koncentrat pomidorowy 25 g
Pietruszka (korzeń) 30 g
Ocet 12 ml
Czosnek 10 g
Majeranek 10 g
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól 5 g
Woda 1.5 l
Pieprz

Kolejność przygotowywania

Fasolę namoczyć w wodzie na 8 godzin. Żeberka przemyć i oddzielić od siebie. Koncentrat pomidorowy wymieszać ze śmietaną, rozprowadzić w wodzie (100 ml). Ziemniaki, kapustę, buraki i marchew pokroić w kostkę o wielkości 1 cm. Por, korzeń pietruszki i seler pokroić w kostkę. Czosnek posiekać nożem i wymieszać z solą. Do misy multicookera włożyć wszystkie składniki (oprócz czosnku, roztworu śmietanowo-pomidorowego i octu), zalać pozostałą wodą, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Zamknąć pokrywę. Ustawić program ZUPA, czas przygotowywania — 1 godzina 30 minut. Wcisnąć przycisk „Start". 10 minut przed zakończeniem gotowania otworzyć pokrywę, dodać czosnek wymieszany z solą, sos pomidorowy i ocet, wszystko wymieszać. Zamknąć pokrywę, przygotowywać do zakończenia pracy programu.

Podobne przepisy


Znaleziono 0 jaj oraz 0 Króliki! Twój rabat — 0%!